Koninklijk Horeca Nederland

Eerste certificaten uitgereikt
Traject Hoger Rendement Horeca voor Café-Barbedrijven

Woerden - 26 april 2001 - Op 26 april 2001 vond de certificaatuitreiking plaats aan de eerste twee groepen Café- en Barbedrijven, die het traject Hoger Rendement Horeca voor Café-Barbedrijven hebben gevolgd. Aan 20 deelnemers is het certificaat uitgereikt.

Via praktijk gerichte sessies leren horecaondernemers van elkaar en met elkaar onder deskundige leiding hun rendement te verbeteren.

Stichting Hoger Rendement Horeca

Doelstelling van deze stichting is het aantoonbaar verbeteren en verhogen van het rendement van horecabedrijven en het overdragen van ondernemersvaardigheden.

De Stichting Hoger Rendement Horeca biedt praktijkgerichte opleidingstrajecten. Een combinatie van praktische begeleiding door ervaren collega-ondernemers en op de sector toegesneden theorie. De precieze invulling varieert per sector. Ook de duur is afhankelijk van welk traject er wordt gekozen. Meer dan 200 horecaondernemers doen mee of hebben inmiddels meegedaan aan het project Hoger Rendement Horeca. Met resultaat!

Reacties

Reacties uit de groep café-barbedrijven die op 26 april j.l. het certificaat ontvingen.

"Alleen al door een betere controle en registratie bespaarde ik 20.000,- op jaarbasis"
"Meten is weten. Automatiseren en registreren leverde mij een besparing op van 30 a 40.000 gulden"
"Ik kreeg een stuk meer vrije tijd"
"Het traject leverde mij 1% meer brutowinst op" "Door de zaalhuur uit de omzet te halen en apart te berekenen scheelde dit aan BTW.
Een gouden tip van mijn begeleidend ondernemer" "Ik kreeg meer zekerheid in mijn bedrijfsvoering. Ik onderhandel meer met leveranciers. En door de uitwisseling van bedragen die mijn collegaondernemers aan hun accountant betaalde bleek dat ik veel te veel betaalde. Een besparing van 50% op deze kosten is het resultaat, Voorheen betaalde ik 21.000,- nu slechts 8.400,-!!" "Voordat ik aan het rendementstraject begon zag ik het helemaal niet meer zitten. Ik heb nu weer plezier in mijn werk, maak weer een behoorlijke omzet en ga nog jaren door!" "Door de life muziek te laten vervallen en voortaan met een DJ te werken ben ik een stuk goedkoper uit. De begeleidingen gaven me ook een stuk zelfvertrouwen in mijn bedrijfsvoering"