Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-04-09: Instellingen voor verslavingszorg presenteren zich aan Haagse allochtone organisaties

Op 26 april a.s. van 16.00 - 19.00 uur presenteren instellingen voor verslavingszorg zich aan allochtone organisaties in Den Haag. De bijeenkomst vindt plaats in het Volksbuurtmuseum, Hobbemastraat 120.

Deze bijeenkomst is een initiatief van de gemeentelijke Werkgroep Allochtonen en Verslavings-problematiek, waar instellingen voor verslavingszorg, gemeente en allochtone organisaties tezamen om de tafel zitten om beleid te ontwikkelen. Het gaat hierbij zowel om preventie als om zorg.

Deze werkgroep heeft geconstateerd dat het aanbod van instellingen voor verslavingszorg bij allochtonenorganisaties niet of slecht bekend is.

Het doel van de informatiemarkt is om de bekendheid te vergroten van het zorgaanbod aan alle allochtonenorganisaties in Den Haag. De instroom van allochtonen in de verslavingszorg loopt nog achter op de instroom van autochtonen. Verslavingsproblematiek is ook onder bepaalde groepen allochtonen aanwezig. Om in de toekomst ook voor allochtonen zorg op maat te bieden, hebben de instellingen het initiatief getoond om hun bekendheid te vergroten.

De volgende instellingen zullen zich op 26 april presenteren.
*

Parnassia, circuit Verslavingszorg (waaronder de afdeling Preventie);
*

GGD, afd Gezondheidsvoorlichting- en opvoeding;
*

GGD, afd. Vangnet Zorg en Advies;

*

Drugpunt, belangenorganisatie voor harddrugsverslaafden;
*

Jongeren Informatie Punt (JIP);

*

Centrum 16/22;

* Project Nieuwe Sporen.

9 april 2001

last update: 9 april 2001 ;pag.: 6718; auteur: 77 9 april 2001 - pag. 6718 - 77