CDA

26 april in Stadskasteel Oudaen, Utrecht: regionaal debat Competitie van Ideeën

Donderdag 26 april a.s. vindt in Stadskasteel Oudaen (Oudegracht 99) te Utrecht een regionaal debat plaats in het kader van de Competitie van Ideeën. Hoofdonderwerp van deze bijeenkomst is: Een vitale democratie, in Nederland en Europa'. Het debat begint om 20.00 uur en duurt tot 22.15 uur.

Onder de noemer Competitie van Ideeën startte het CDA in december 2000 een uniek interactief proces waarin kiezers en leden meeschrijven aan het verkiezingsprogramma 2002-2006. De beste ideeën krijgen een plaats in het nieuwe programma. Meer dan 10.000 Nederlanders hebben inmiddels deelgenomen aan deze Competitie waarin 10 thema's centraal staan.

Het laatste regionale debat
Op donderdag 26 april vindt in Utrecht het laatste regionale debat plaats in het kader van de Competitie van Ideeën.

Het eerste deel van de avond wordt er, van 20.15 tot 21.15 uur, in deelsessies gedebatteerd over vier van de tien thema's, te weten: Zorgen voor morgen (Zorg), misdaad bestrijden (Veiligheid), Nederland solidair met ontwikkelingslanden en de echte vluchteling; en menswaardige medische technologie.

Van 21.15 tot 22.15 uur staat het thema 'Een vitale democratie: in Nederland en Europa' (openbaar bestuur) centraal. Prof. dr. W.B.H.J. van de Donk, lid van de betreffende Focusgroep, zal het thema inleiden. Daarna wordt er in de vorm van een Lagerhuisdebat onder leiding van Jan Willem Wits gediscussieerd over dit thema.