UPC N.V.

UPC NEDERLAND VERKOOPT BEL 1600 CARRIER
SELECT BUSINESS AAN SCARLET TELECOM

Amsterdam, 26 april 2001 - UPC Nederland heeft het Bel 1600 klantenbestand en de daaraan gerelateerde diensten van Uniport verkocht aan Scarlet Telecom. Daartoe is vandaag door beide ondernemingen een overeenkomst getekend. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Uniport Bel 1600 is een carrier select aanbieder. Klanten kunnen goedkoper bellen naar nationale, internationale en mobiele bestemmingen door automatisch of handmatig gebruik te maken van de 1600 code.

De verkoop van de Bel 1600 diensten aan Scarlet Telecom is in lijn met de strategie van UPC Nederland om zich te concentreren op het leveren van communicatie- en informatiediensten via de kabel.

Voor de klanten van Uniport die gebruik maken van de Bel 1600 diensten blijft alles bij het oude: zij kunnen gewoon de 1600 carrier select code blijven gebruiken. De enige verandering is dat de gesprekken en facturering voortaan door Scarlet Telecom zullen worden afgehandeld.

Scarlet Telecom en Uniport zullen de overdracht van het klantenbestand en de Bel 1600 dienst voor eind april afronden. Klanten worden per brief op de hoogte gebracht van de veranderingen.

Scarlet Telecom
Scarlet Telecom is sinds 1992 actief op de Nederlandse telecommarkt. Vanuit het hoofdkantoor in Lelystad biedt de Nederlandse onderneming de zakelijke en particuliere gebruiker een omvangrijk dienstenpakket dat bestaat uit breedband-IP, spraak- en datacommunicatie en dienstverlening met toegevoegde waarde zoals web- en serverhosting en E-commerce diensten. Het productportfolio van Scarlet zal nog dit jaar worden uitgebreid met mobiele diensten voor de zowel de zakelijke markt als de top van de particuliere markt. Recentelijk werd in België de eerste buitenlandse vestiging geopend.