Scala Business Solutions

Persbericht

Scala rapporteert operationele winst van USD 2,1 miljoen in eerste kwartaal 2001

De onderneming zet de winstgevende trend, ingezet in het vierde kwartaal 2000, voort en rapporteert nettowinst van USD 0,5 miljoen in eerste kwartaal

Amsterdam, 26 april 2001: Scala Business Solutions maakt vandaag bekend dat het in het eerste kwartaal van 2001 een positief operationeel resultaat (EBITDA) heeft behaald van USD 2,1 miljoen, en een nettowinst van USD 0,5 miljoen - de eerste nettowinst sinds de vorming van de huidige onderneming in 1997. De behaalde winst staat in sterk contrast met het nettoverlies van USD 6,7 miljoen van het eerste kwartaal vorig jaar.

"Onze positieve algehele performance in het eerste kwartaal - het tweede opeenvolgende kwartaal waarin we een operationele winst hebben behaald - is verder bewijs van de gezonde basis die we aan het bouwen zijn voor toekomstige groei," aldus Chris Houle, Scala's CEO. "Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar zijn we nu een totaal ander bedrijf." Aan het eind van 2000 heeft de onderneming de agressieve herstructurerings- en kostenreductieprogramma's afgerond die in het laatste kwartaal van 1999 ingezet waren (zie persbericht van 5 maart j.l.).

Operationele winst in het eerste kwartaal

De totale omzet in het eerste kwartaal van 2001 bedroeg USD 16,2 miljoen, een vermindering van 24% vergeleken met een omzet van USD 21,3 miljoen in het eerste kwartaal 2000. Omzet uit licenties en onderhoud in het eerste kwartaal bedroeg USD 11,1 miljoen, een afname met 14% ten opzichte van de omzet uit licenties en onderhoud van USD 12,9 miljoen in dezelfde periode in 2000. Omzet uit consultancy bedroeg in het eerste kwartaal USD 4,4 miljoen, een daling van 43% vergeleken met de omzet uit consultancy van USD 7,7 miljoen in dezelfde periode in 2000. Scala verhoogde in het eerste kwartaal 2001 de omzet per werknemer met bijna 25% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De totale operationele kosten (inclusief de verkoopkosten) daalden in het eerste kwartaal tot USD 14,1 miljoen, vergeleken met USD 22,4 miljoen in 2000 - een verbetering van 37%. Dit weerspiegelt het aanhoudende succes dat de onderneming heeft met het drastisch terugschroeven van de kosten sinds het begin van vorig jaar.

Het operationeel resultaat in het eerste kwartaal voor afschrijving en amortisatie was een winst van USD 2,1 miljoen, vergeleken met een operationeel verlies van USD 1,1 miljoen in dezelfde periode in 2000 - een belangrijke verbetering. De nettowinst per gewoon aandeel in het eerste kwartaal was USD 0,02 vergeleken met een nettoverlies per aandeel van USD 0,35 in dezelfde periode in 2000.

De onderneming rapporteert - voor het tweede achtereenvolgende kwartaal - een positieve operationele cashflow van USD 1,4 miljoen. Inclusief terugbetaling van USD 2,0 miljoen aan bankleningen, resteerde ultimo het eerste kwartaal een positief kassaldo van USD 7,6 miljoen.

Geherstructureerd omwille van winstgevendheid

"De acties die we in het afgelopen jaar hebben ondernomen om onze onderneming opnieuw vorm te geven, hebben ertoe bijgedragen dat wij nu goed gepositioneerd zijn om aan de snel veranderende behoeften van wereldwijde ondernemingen die hun e-business plannen aan het ontwikkelen zijn, te voldoen," zei Houle. "Tegelijkertijd is R & D een van onze voornaamste prioriteiten gebleven; ons vermogen om de juiste productmix te leveren wordt bevestigd door het feit dat steeds meer van onze klanten hun plannen afronden en nieuwe contracten tekenen voor onze geïntegreerde producten, waarin back-office ERP-software gecombineerd wordt met de benodigde software om zaken te doen op het internet."

Houle is ervan overtuigd dat Scala de juiste productmix heeft met haar geïntegreerde e-business management solutions, bestaande uit een standaard ERP-product en internet software, waaronder de nieuwe Scala Connectivity Solution die vorige maand officieel werd gelanceerd. "Wij blijven merken dat onze blue-chip klanten niet alleen onze ERP-software willen - ze willen onze geïntegreerde internetsoftware ook," zei hij. "Deze gereputeerde, wereldwijd opererende ondernemingen komen nu in actie om de juiste software infrastructuur te implementeren om hun e-business strategieën op de lange termijn te ondersteunen. Scala verkeert in een uitstekende positie om die infrastructuur te leveren."

Hij verklaarde tevens dat het vasthouden van de operationele winstgevendheid in 2001 de belangrijkste doelstelling van de onderneming zal blijven.

Hoogtepunten eerste kwartaal 2001


* Atlas-Copco Compressors koos de nieuwe Scala Connectivity Solution als middel om snellere service te bieden aan haar klanten door haar internet order- en verzendingsprocedures volledig te automatiseren. De Scala Connectivity Solution integreert enkele van de 17 bestaande Scala ERP systemen bij de dochterondernemingen van deze wereldwijd opererende industriële groep met de e-commerce applicaties voor on-line verkoop, en ook met het ERP-systeem dat geïnstalleerd is in het centrale distributiecentrum.
* Agfa-Gevaert, een van de grootste imaging ondernemingen ter wereld, koos Scala 5.1L, de gelokaliseerde versie van Scala voor Latijns-Amerika, voor haar operaties in Chili en Mexico, samen met implementatiediensten van Softtek, Scala's implementatie- en ondersteuningspartner in Latijns-Amerika. De nieuwe order van Agfa-Gevaert is een uitbreiding op verscheidene bestaande Scala ERP-installaties bij de onderneming in de hele wereld.
* SKF, de wereldwijde kogellageronderneming, heeft een overeenkomst getekend om de introductie van Scala's standaard ERP-software te continueren bij haar onafhankelijke dochterondernemingen in de hele wereld. De onderneming heeft al Scala-installaties in de Oekraïne, Korea, China en Zweden. Door het gebruik van Signature, Scala's standaard implementatiemethodologie, bouwt SKF gemeenschappelijke installatiesjablonen, zodat alle Scalasystemen identiek kunnen worden opgezet in elke dochteronderneming, en de onderneming haar wereldwijde zakelijke processen op gelijke wijze kan managen.

* KONE Elevators, een van de vier grootste liftproducenten ter wereld, heeft Scala geselecteerd voor haar operaties in het Midden-Oosten. KONE heeft Scala gekozen, ondanks sterke concurrentie van andere verkopers, op grond van de makkelijke inpasbaarheid van de Scala-producten, het feit dat de installaties makkelijk kunnen meegroeien met de onderneming en vanwege de gestandaardiseerde en goed gestructureerde methodologie die succesvolle implementaties garandeert binnen een kort tijdsbestek en een beperkt budget.

* Scala is een vroege gebruiker van Microsoft® Visual Studio® for Applications (VSA) technologie, waarmee zij haar klanten de mogelijkheid geeft om web-based productfunctionaliteit te implementeren in de ERP-software en in de internet productlijnen van de onderneming, zodat klanten naadloos geavanceerde en complexe webfunctionaliteit in hun verspreide applicaties kunnen integreren.

* Scala heeft haar servicemogelijkheden aan haar klanten, partners en dealers versterkt. Deze servicefaciliteiten zijn erop gericht wereldwijde verkoopmogelijkheden maximaal uit te buiten, het account management voor klanten te verbeteren, het management van indirecte kanalen te verbeteren, en klantondersteuning te versterken.

Geconsolideerde winst- en verliesrekening eerste kwartaal 2001, en Geconsolideerde balans per 31 maart 2001 (Adobe Acrobat PDF file, 380Kb)

End.

Noten voor de redactie

Voorbehoud De directie meent dat dit persbericht mogelijk uitspraken kan bevatten over de toekomst betreffende de financiële situatie, operationele resultaten, activiteiten en gang van zaken van Scala Business Solutions NV. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige beschikbare concurrentie-, financiële en economische gegevens, in combinatie met de inzichten en veronderstellingen van de directie betreffende toekomstige gebeurtenissen en resultaten op het moment waarop de uitspraken worden gedaan. Uiteindelijke resultaten kunnen substantieel afwijken van wat uitgesproken of geïmpliceerd wordt in deze toekomstgerichte uitspraken. Deze afwijkingen kunnen voortkomen uit, maar zijn niet beperkt tot, veranderingen in de vraag naar business management en e-business producten, de concurrentieomgeving, wijzigingen in de financiële situatie van belangrijke klanten van de Onderneming en de wijze waarop de Onderneming weet te reageren op toekomstige vraag en trends en andere, nu niet te voorziene factoren.

Over Scala Business Solutions

Scala Business Solutions is een wereldwijde softwareleverancier die zich op multinationale ondernemingen richt. Scala maakt wereldwijd zakendoen eenvoudig met haar software van wereldklasse die bedoeld is voor het managen van een e-business, en die traditionele back office business management systemen combineert met software gericht op zakelijk verkeer via het internet. Scala biedt een complete oplossing voor haar klanten, en werkt eveneens samen met andere leveranciers om in de bredere behoeften van haar klanten te voorzien.

Vanuit vestigingen in Europa, Noord-Amerika en het Verre Oosten levert Scala software die verkrijgbaar is in meer dan 30 talen. De onderneming implementeert de software via een netwerk van eigen vestigingen en van partners die tezamen in meer dan 100 landen actief zijn. Lokale markten worden ook ondersteund met een netwerk van dealers.

Scala is genoteerd aan Euronext Amsterdam (symbool: SCA). In 2000 bedroeg de omzet USD 71,2 miljoen.

Bezoek onze website www.scalaworld.com voor meer persinformatie, waaronder persberichten, informatie voor aandeelhouders en informatie over de producten en diensten van de onderneming.

© Scala Business Solutions NV, 2001. Alle rechten voorbehouden. Scala® is een geregistreerd handelsmerk. Overige handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende eigenaren.

Voor nadere informatie:

Norman Lindsay
Chief Financial Officer
Scala Business Solutions
Amsterdam
Tel 020 427 4361
Tel GB 0044 1428 609 797
Email norman.lindsay@scala-bs.nl Neville Hobson VP Corporate Communication
Scala Business Solutions
Amsterdam
Tel 020 427 4361
Mobiel 0655 763 924
Email neville.hobson@scala-bs.nl

Top