P E R S I N F O R M A T I E (Vrij voor publicatie)

Ter attentie van de redactie culturele en mediazaken

Betreft: Uitreiking Millennium Media Awards for Great Performance aan John de Mol, NOVA en Philips NatLab & High Tech Campus tijdens medialustrum op 26 april 2001 vanaf 19.30 tot circa 01.00 uur in het Kurhaus te Scheveningen.

Hilversum, 29 maart 2001 -- Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Stichting Media Club International, een informatief ontmoetingsplatform voor managers uit de omroepwereld en communicatie-industrie, worden op 26 april a.s. in het Steigenberger Kurhaus Hotel te Scheveningen wederom de Media Awards uitgereikt. Deze onderscheiding voor mediawetenschappers, politici en omroep-mensen die zich op hun specifieke werkgebied hebben onderscheiden, werd in 1990 bij het 2e lustrum van het mediagenootschap ingesteld.

Marcel van Dam (VARA), prof. Jan Bank (RUL), Piet van der Sanden (Commissariaat v.d. Media) en Ruud Hendriks (RTL4) kregen toen de prijs uit handen van Hedy d'Ancona, minister van WVC. In 1993 waren de ontvangers onder meer Yegor Gaidar, vice-president van Rusland belast met mediazaken en televisieproducent Joop van den Ende. In 1997 werd nog éénmaal deze mediaprijs toegekend en wel aan de gezamenlijke omroepen verantwoordelijk voor het binnen 48 uur realiseren van een (ook internationaal) dicht bekeken dagvullend televisieprogramma over de Elf Stedentocht van dat jaar.

Thans krijgen op 26 april in Scheveningen televisieproducent John de Mol, de makers van de TV actualiteitenrubriek NOVA en de directie van Philips Nederland vanwege het Natuurkundig Laboratorium met de High Tech Campus de speciale, éénmaal toe te kennen Millennium Media Award for Great Performance uitgereikt.


* * * * *
Noot voor de redactie (