TNO

Perskamer

TNO en Marine samen in zee met nieuw wervingsproject - Jonge ingenieurs krijgen in 8 betaalde weken blik achter schermen van 2 hightech bedrijven

English

spacing.gif (43 bytes)

26 april 2001

Twintig talentvolle afstudeerders in technische vakken krijgen vanaf september 2001 van TNO en de Koninklijke Marine 8 weken lang de tijd om - betaald - kennis te maken met deze twee hightech bedrijven. In die periode komen zij in aanraking met de laatste kennis en nieuwste technologie. Veel aandacht is er voor de snijvlakken van theorie en toepassing, maar ook wordt gewerkt aan kennis over noodzakelijke vaardigheden als presentatie, projectmanagement en besluitvorming. Het programma bestaat uit cursussen, bedrijfsbezoeken, vliegen en varen. In het programma staat een multidisciplinaire projectopdracht centraal.

Unieke vernieuwende manier van werven
Met deze HiTec Masterclass slaan TNO en de Marine een uniek nieuwe weg in om talentvolle technisch geschoolden kennis te laten maken met twee zeer interessante en nauw samenwerkende werkgevers. Zonder voorwaarden vooraf worden de organisaties aan de kandidaten getoond. Ook wordt er niet als gebruikelijk op vacatures geworven, maar bij een geschikte kandidaat wordt een functie bij een van beide organisaties gezocht.

De Koninklijke Marine maakt als krijgsmachtonderdeel gebruik van technologisch geavanceerd materiaal. Vanwege betrouwbaarheid, effectiviteit, efficiency en veiligheid worden hoge eisen aan dit materiaal gesteld. Voortdurend investeren in onderzoek en ontwikkeling is daarbij onontbeerlijk. TNO, met name TNO Defensieonderzoek, is naast de marinediensten een van de belangrijkste technologiepartners voor onderzoek en advies.

Recent of bijna afgestudeerden
Voor het intensieve programma worden professionals met een recent of bijna afgeronde academische studie gezocht. Zij moeten belangstelling hebben om te werken in een technolo-gisch uitdagende omgeving. TNO en Koninklijke Marine zullen de komende tijd belangstellenden gaan selecteren op en rond universiteiten. Centraal in de werving en voorlichting over het programma staat de website www.hitecmasterclass.nl die vanaf vandaag in de lucht is.

De deelnemers aan de HiTec Masterclass krijgen een arbeidsovereenkomst voor 8 weken met een vergoeding conform het wettelijk minimumloon. De kosten voor kost en verblijf en het gehele programma zijn voor rekening van TNO en de Marine. Bevalt de oriëntatie dan zijn er volop carrièremogelijkheden bij beide organisaties en zal na afloop aan geschikte kandidaten een functie worden aangeboden.

Meer informatie:
HiTec Masterclass

Contactpersoon:
Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
Telefoon 015 269 49 75

June Vasconcellos

Telefoon 015 269 49 05

Fax 015 262 73 35
E-mail pressinfo@tno.nl

Postbus 6050
2600 JA, Delft