Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 26 april 2001

Geen voorrang Noordwijk (D1)
Een 23-jarige scooterrijder uit Noordwijk liep op woensdag 25 april rond 15.00 uur licht beenletsel op toen hij op de kruising Randweg met de Weideweg werd aangreden door een 36-jarige automobilist uit Naarden-Vesting. De automobilist verleende geen voorrang aan de scooterrijder. Deze werd overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis in Leiden.

Bromfietser loopt ernstig beenletsel op Noordwijk (D1)
Een 32-jarige bromfietser uit Noordwijk liep op woensdag 25 april rond 19.30 uur, ernstig beensletsel toen hij op de Nieuwe Zeeweg werd aangreden door een 33-jarige automobilist uit Noordwijkerhout. De juiste toedracht tot het ongeval onderzoekt de politie op dit moment nog. De Noordwijker werd overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum. Zowel bij de bromfietser als bij de autobestuurder contateerde de politie drankgebruik. Van de bromfietser werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Bij de automobilist werd een ademanalyse afgenomen. De uitslag daarvan was 250 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet in het verkeer is.

Brand in woning Warmond (D2)
Een woning aan de Scheepmakersdam was op woensdag 25 april rond 15.25 uur een prooi van de vlammen. Door nog onbekende oorzaak brak er brand uit in de woning. Brandweer en politie denken dat de standby stand van een oude televisie er mogelijk debet aan is. De politie doet hier onderzoek naar. De bewoners waren niet thuis. De brandweer bestreed de vuurzee. De woning liep inpandige schade op.

Man van val vanaf steiger overleden Katwijk (D2) De 43-jarige schilder uit Den Bosch die op woensdag 15 april rond 08.50 uur tijdens werkzaamheden aan een flatgebouw aan de Hoorneslaan bij een val vanaf een steiger zwaar gewond raakte, is in de vroege ochtend van donderdag 26 april in het LUMC aan zijn verwondingen overleden.

Insluiper Nieuwveen (D5) Een insluiper heeft woensdagochtend 25 april omstreeks 08.15 uur uit een woning aan de Blokland geld en telefoons meegenomen. De bewoonster van het huis was de man in huis tegengekomen. Omdat zij aannam dat het een werknemer van het bedrijf van haar man was, heeft zij geen alarm geslagen. Het bedrijf ligt achter de woning. De vrouw heeft aangifte gedaan.

'Speelgoedwapens' op kermis Voorschoten (D4)
De politie trof op kermis in Voorschoten een viertal attraktiewapens aan, die niet voldeden aan de wettelijke eisen. De wapens leken teveel op 'echte' vuurwapens. De officier van justitie besloot hierop de wapens in beslag te laten nemen en proces-verbaal op te maken tegen de kermisexploitant. De exploitant, een 38-jarige man uit Breda werd hierop aangehouden. Na verhoor werd de man weer heengezonden.

Man na insluiping aangehouden Leiden (D4)
Op 25 april jl. is, naar aanleiding van een insluiping in een woning aan de Oude Vest in Leiden, een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man kon worden aangehouden nadat een goed signalement bij de politie bekend werd. Hij werd nl. aangetroffen op een gestolen fiets op de Vondellaan in Leiden. De verdachte is in verzekering gesteld. Dronken achter stuur Leiden (D4) Op 26 april, omstreeks 02.00 uur, troffen surveillerende agenten op de Lange Mare een automobilist aan, die vreemd rijgedrag vertoonde. Bij navraag bleek het kenteken van de auto geschorst. De auto werd aan de kant gezet en de agenten roken alcohol. De man, een 47-jarige Lissenaar, weigerde echter alle medewerking. Hij werd aangehouden en overgebracht nar het bureau. Ook daar weigerde hij alle medewerking aan een blaasproef. Hij pleegde hiermee een misdrijf en er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding Alphen a/d Rijn (D5) Een personenauto en een scooter zijn woensdagmiddag 25 april omstreeks 15.00 uur betrokken geweest bij een verkeersongeval. De scooter stak de kruising Eisenhouwerlaan/Burgemeester Bruinslotsingel over en moest daarbij remmen voor een lijnbus die wegreed vanaf de bushalte. De automobilist, een 25-jarige Alphenaar, die achter de scooter reed, kon niet op tijd remmen en reed tegen de scooter aan. De bestuurder van de scooter, een 42-jarige Alphense, en de passagier, haar 44-jarige man, kwamen ten val. De vrouw heeft mogelijk een gebroken been. Beiden zijn naar het LUMC overgebracht. De politie onderzoekt of de automobilist te snel gereden heeft.

Verdachte woninginbraak aangehouden Gouda (D7)
Een 25-jarige Fransman is op 24 april jl. aangehouden nadat hij een inbraak had gepleegd in een woning aan de Burgvlietkade. Een getuige had de man uit de woning zien komen en belde nar aanleiding hiervan de politie. Op de Willem en Marialaan in Gouda troffen surveillerende agenten de man aan. Hij voldeed volledig aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie vluchtte de man in de richting van de Bodegraafsestraatweg. De man werd aangehouden. In de kleding van de man werd een horloge aangetroffen dat van de woninginbraak afkomstig was. De man is inverzekering gesteld en kreeg een dagvaarding. Daarna is de man overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Man slaat 12-jarig jongetje Gouda (D7)
Een 40-jarige Gouwenaar is aangehouden op verdenking van mishandeling van een 12-jarig jongetje op 25 april, omstreeks 19.00 uur op de Schilkerpolderstraat. Volgens verklaringen zou het jongetje die middag het 12-jarig dochtertje van de man geslagen of geschopt hebben. Hierop was de vader zo kwaad geworden dat hij 's avonds in zijn auto was gestapt, het jongetje had opgezocht en hem klappen had gegeven. Hierna was de man weer in zijn auto gestapt en reed naar huis. In zijn woning werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man moet nog worden verhoord. Dat verhoor zal vandaag plaatsvinden.