Gemeente Haarlem

Gemeente samen met eigenaren winkelcentrum Schalkwijk

Onderzoek naar nieuwe functies voor stadsdeelhart Schalkwijk

Het college van B&W van Haarlem is het op dinsdag 24 april 2001 eens geworden over de aanpak van het stadsdeelhart Schalkwijk in het komende jaar. Wat nu vooral een winkelcentrum is, moet straks een "kloppend hart van Schalkwijk" worden. Een ontmoetingsplaats voor heel Schalkwijk, waar men naast het winkelen ook voor andere doelen en activiteiten terecht kan als sport, vermaak, cultuur, dineren/restaurants, ateliers, etc. De gemeentelijke ambities zijn destijds neergelegd in het uitvoeringsplan Schalkwijk 2000+. De realisatie van de ambities vraagt om een grootschalige aanpak, waarvoor nu een werkplan is gemaakt.

Het eerste wapenfeit is dat de gemeente Haarlem en de Vereniging van Eigenaren van het winkelcentrum Schalkwijk samen opdracht hebben gegeven voor een haalbaarheidsonderzoek naar de potenties van en kansrijke functies voor het stadsdeelhart Schalkwijk.

Het onderzoek markeert de start van de voorbereiding van het nieuwe stadsdeelhart. De activiteiten zullen in nauw overleg met de direct belanghebbenden en betrokkenen plaatsvinden. Daarvoor is een speciale klankbordgroep in het leven geroepen. Wethouder Ed Kroskinski en de vice-voorzitter van de Vereniging van Eigenaren, Jaap Woestenburg, hebben hun handtekening gezet onder de gezamenlijke opdracht aan de bureaus D&P Goudappel Coffeng gespecialiseerd op gebied van detailhandel en ZKA, gespecialiseerd op het gebied van vermaak en vrije tijd, die dit onderzoek gezamenlijk uitvoeren.

In juni moeten de resultaten bekend zijn, waarna de verdere planvorming kan plaatsvinden. Tijdens het onderzoek worden een aantal bijeenkomsten georganiseerd met betrokkenen en belanghebbenden.

26 april 2001