Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Activering en uitstroom Inkomenswaarborg Handhaving Adequate uitvoering

activering en uitstroom / agenda van de toekomst

Agenda voor de toekomst

Minister Vermeend en de VNG hebben eind september 2000 afspraken gemaakt om de kans op werk voor bijstandsgerechtigden te bevorderen. Zij hebben gezamenlijk een 'intentieverklaring' getekend. De afspraken gaan met name over de uitbreiding van de sluitende aanpak, gezamenlijke bestrijding van de armoede en armoedeval, uitbreiding van cliëntenparticipatie en betere fraudebestrijding. Beide partijen willen komende vier jaar een sluitende keten van participatie, reïntegratie en werk tot stand brengen.
De intentieverklaring wordt uitgewerkt tot een aantal bestuurlijke afspraken. Op basis daarvan wordt een actieplan voor de komende jaren opgesteld. Meer informatie vindt u in het persbericht van 28 september 2000 en de intentieverklaring.
Werken aan bestuurlijke afspraken
Het ministerie van SZW en de VNG hebben bestuurlijke afspraken gemaakt op basis van de intentieverklaring. Deze 'Gezamenlijke agenda voor de toekomst' is op 24 april ondertekend. Het ministerie en de VNG willen bereiken dat het aantal mensen met een bijstandsuitkering met ongeveer 10% perjaar teruggedrongen wordt. Bijstandsgerechtigden en de sociale dienst zullen ondermeer regelmatig contact hebben over de activiteiten die leiden tot werk. Er wordt op toegezien dat hun afspraken nageleefd worden. De volgende onderwerpen komen aan bod in de 'Gezamenlijke agenda voor de toekomst':

* Casemanagement

* Sluitende aanpak nieuwe bijstandsgerechtigden en zittend bestand
* Fraudebestrijding

* Alleenstaande ouders

* Herintreedsters

Meer informatie vindt u in het persbericht en de Gezamenlijke agenda voor de toekomst.
___________ zoek

zoek Home Links Sitemap E-mail
actueel

beleidsdocumenten