PERSBERICHT

TRYLLIAN GAAT VOLGENDE FASE IN MET NIEUWE CEO

AMSTERDAM, 26 april 2001 - Tryllian heeft Han Witvoet benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) en statutair algemeen directeur. Christine Karman, oprichtster van het bedrijf, zal zich blijven bezighouden met strategische business development en PR. Deze benoeming volgt op de recente introductie van Tryllian's Agent Development Kit en geeft aan dat het bedrijf een nieuwe fase ingaat, waarin Tryllian zich richt op het actief in de markt zetten van haar mobile agent technologie.

"Tryllian is een jong bedrijf met een veelbelovende technologie en is vorige week nog uitgeroepen tot 'ICT-bedrijf van het jaar'. Ik kijk er naar uit om Tryllian's recente succes verder uit te bouwen," aldus Han Witvoet, Tryllian's nieuwe CEO.

Witvoet heeft algemene en commerciële directiefuncties bekleed bij o.a. Ericsson Information Systems, Nokia Data en Bull.

Witvoet volgt Gerard van der Hoorn op, die als CEO verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van Tryllian van start-up tot gerespecteerd en internationaal erkend bedrijf. In deze periode heeft Tryllian een succesvolle tweede financieringsronde afgesloten. Voor Van der Hoorn is dit het moment om zijn functie over te dragen en zijn plannen voor de toekomst elders te verwezenlijken.

Tryllian
Tryllian is een toonaangevende ontwikkelaar van mobile agent technologie. Mobile agents staan voor een nieuwe manier van software-ontwikkeling. Agents creëren nieuwe mogelijkheden voor het ontsluiten van informatie en de ondersteuning van processen in heterogene en gedistribueerde IT-omgevingen. Voor de bouw van mobile agent applicaties heeft Tryllian de ADK (Agent Development Kit) ontwikkeld. Het bedrijf is opgericht in 1998 en heeft kantoren in Amsterdam en Oakland, Californië. Voor meer informatie, zie www.tryllian.com.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ezra van Tiel
Applied Communications
Tel. 020 531 3738
ezra@appliedcom.com

Armando Parisi
Tryllian
Tel. 020 850 8000
armando@tryllian.com