Gemeente Oegstgeest

Vergunningen

De volgende vergunningen zijn verleend:
- een marktvergunning is verleend ten behoeve van de jaarmarkt op 5 mei 2001 in de De Kempenaerstraat. Het is mogelijk dat tijdens de jaarmarkt parkeeroverlast ontstaat. Wij vragen uw begrip hiervoor.
- een verklaring van geen bezwaar voor rondvluchten met een helikopter boven deze gemeente op 5 mei 2001.
- een marktvergunning aan de Stichting Winkelcentrum Lange Voort voor het organiseren van een kunstmarkt op 12 mei 2001.

De aanvragen/verleende vergunningen liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Op grond van de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen een besluit van het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken. Uw bezwaarschrift kunt u binnen 6 weken na publicatie zenden aan College van burgemeester en wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Ingekomen bouwaanvragen en meldingen Bij de gemeente zijn de volgende aanvragen om bouwvergunning/meldingen inzake het voornemen te gaan bouwen ingekomen:
· Johan Wagenaarlaan 47 - vergroten dakkapel achter
· Prins Bernhardlaan 66 - dakkapel achter
· Verlengde Lange Voort ter hoogte van de Haarlemmertrekvaartweg - nieuwbouw brug

· Cornelis van Eesterenlaan 35 - uitbouw achter
Alle hierboven genoemde bouwvergunningen/meldingen, aanvragen en bouwplannen liggen van 26 april t/m 9 mei 2001 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13.

Voorgenomen vrijstellingen van het bestemmingsplan Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor het volgende plan:
· Gebruik bedrijfsgebouw Rhijngeesterstraatweg 60 door Airborne Products B.V.

De hierboven genoemde bouwvergunningen/meldingen, aanvragen en bouwplannen waarbij het college van Burgemeester en Wethouders van plan is om vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen van 26 april 2001 t/m 23 mei 2001 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13.

Ingekomen aanvragen om een aanlegvergunning
· Endegeesterstraatweg 5 t.b.v. het rooien van een beuk
Deze aanvraag zal gedurende 4 weken, te weten van 26 april tot en met 23 mei 2001 ter inzage liggen bij de Centrale balie van het Gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13 , dagelijks van 08.30 uur tot 12.30 uur.

Als u informatie wilt over het aanvragen van een bouwvergunning of een bestemmingsplan wilt inzien, kunt u een afspraak maken met de afdeling VROM, Rhijngeesterstraatweg 13, telefoon (071) 51 91 761.

Tegen een besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatie schriftelijk en gemotiveerd bezwaren indienen het College van Burgemeester en Wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Openbare welstandszitting 1 mei 2000 De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. De agenda van te behandelen plannen wordt in deze krant gepubliceerd. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd deze zittingen bij te wonen. De eerstvolgende zitting zal op 1 mei a.s. vanaf 12.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis plaatsvinden en zal afhankelijk van het aantal plannen tot ongeveer 13.30 uur duren. De volgende plannen zullen door de welstandscommissie worden beoordeeld:

· Van Brouchovenlaan 1 - nieuwbouw woning
· Dorpsstraat 22 - uitbouw zij- en achtergevel
· Van Assendelftstraat 40 - oprichten tuinhuisje
· Borneostraat 27 - uitbouw achter
· Dorpsstraat 32 - plaatsen dakopbouw
· Johan Wagenaarlaan 47 - vergroten dakkapel achter
· Prins Bernhardlaan 66 - dakkapel achter
· Cornelis van Eesterenlaan 35 - uitbouw achter