Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 26-04-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Rijden onder invloed
NOORDOOSTPOLDER De politie heeft in de Noordoostpolder twee personen aangehouden voor rijden onder invloed. Op de Oosterringweg in Luttelgeest werd een 32-jarige man uit Luttelgeest aangehouden. Hij blies 335 ug/l (0,8 promille) en kreeg een rijverbod opgelegd van 2 uur. Op de Ploegstraat in Nagelen werd een 55-jarige automobilist uit Nagele aangehouden. Hij blies 445 ug/l (ruim 1 promille) en kreeg een rijverbod opgelegd van 4 uur.

Aanhouding 14-jarige bromfietser
SWIFTERBANT Woensdagmiddag is op Het Blazoen een 14-jarige jongen uit Swifterbant aangehouden voor rijden zonder helm. Bij nader onderzoek bleek de bromfiets allerlei gebreken te vertonen en de bestuurder slechts 14 jaar te zijn en dus niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De bromfiets is in beslag genomen en zal vernietigd worden.

Keukenbrand
ALMERE De brandweer heeft woensdagavond op de Zuidmark een keukenbrand moeten blussen. Bij een 45-jarige bewoner sloeg tijdens het frituren de vlam in de pan. Hij heeft het met water proberen te blussen en dat resulteerde in een keukenbrand. Door de rookontwikkeling was de woning vannacht onbewoonbaar. Stichting Salvage is in kennis gesteld.

Aanhouding na autodiefstal
ZEEWOLDE De politie heeft woensdagavond op de Baardmeesweg een 36-jarige Zeewoldenaar aangehouden op verdenking van autodiefstal. Hij had eerder die avond de auto van een 59-jarige plaatsgenoot weggenomen en op zijn eigen terrein geplaatst. Hij weigerde de auto terug te geven aan de rechtmatige eigenaar, waarop hij werd aangehouden. De man verzette zich echter hevig tegen de aanhouding waardoor er een worsteling ontstond. Hij is uiteindelijk voor nader onderzoek geboeid overgebracht naar het politiebureau in Almere.

Aanrijding Gooiseweg
ZEEWOLDE Een 22-jarige automobilist uit Kampen is woensdagochtend op de Gooiseweg gewond geraakt na een aanrijding. Hij zag bij de kruising met de Larserweg een vrachtwagen, die net optrok bij de stoplichten, over het hoofd. Om de Kampenaar rechtstandig op een rugplank uit de auto te kunnen halen, heeft de brandweer het dak van de auto moeten knippen. Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk. De auto is afgevoerd. De 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ijsselmuiden bleef ongedeerd.