Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

26/04/01 Koningin bezoekt door mond- en klauwzeer getroffen gebied Gelderland

Hare Majesteit de Koningin brengt donderdagmiddag 26 april 2001, vergezeld door de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, mr. L.J. Brinkhorst, een bezoek aan het door mond- en klauwzeer getroffen gebied in Gelderland. In het crisiscentrum in Stroe en het gemeentehuis van Epe ontmoet zij getroffen boeren uit Gelderland en Friesland en spreekt zij met hulpverleners en andere direct betrokkenen bij de crisis.

In het crisiscentrum Stroe zal de Koningin spreken met getroffen boeren uit Kootwijkerbroek, Oosterwolde en Friesland. Tijdens een rondleiding door het crisiscentrum zal zij onder meer worden geïnformeerd over de organisatie van het centrum, over de tracering van MKZ-gevallen en over de opvang van RVV-medewerkers. Daarnaast krijgt zij een uiteenzetting over de steunverlening van de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marechaussee.

In het gemeentehuis van Epe zal de Koningin een ontmoeting hebben met getroffen boeren uit deze gemeente en met vertegenwoordigers van enkele andere sectoren die schade ondervinden als gevolg van de uitbraak van het MKZ-virus. Ook zal zij hier spreken met een vertegenwoordiger van het Hulpverleningscentrum Oene, met een predikant en een dierenarts uit de regio en met de voorzitter van de Gelderse Land- en Tuinbouworganisatie.