Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.45 uur
Mannen overvallen en beschoten

VREELAND In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 april zijn twee mannen overvallen en vervolgens beschoten.

Rond kwart over vier reden een 40-jarige en 45-jarige man uit respectievelijk Blaricum en Amsterdam in een auto door Amsterdam. Terwijl zij stilstonden, stapte er plotseling een man bij hen in. De man bedreigde hen met een vuurwapen en beroofde hen van hun geld. De 45-jarige bestuurder reed onder bedreiging over de A2 in de richting van Vinkeveen. Zij werden de hele tijd gevolgd door een auto met daarin kennelijk de handlanger(s) van de verdachte.

In de omgeving van Vinkeveen moest de bestuurder stoppen en stapte de overvaller half uit de auto. Op dat moment gaf de 45-jarige Amsterdammer vol gas waardoor de overvaller uit de auto viel. Terwijl de auto hard wegreed, werd hij door de overvaller meerdere malen beschoten. De auto werd diverse malen geraakt, maar de beide inzittenden raakten niet gewond.

Zij reden naar Vreeland, waar zij bij een woning de bewoners hebben gewekt door op de ramen te bonzen. Vervolgens is door de bewoner de politie gewaarschuwd. Door de politie is een uitgebreid onderzoek op de locatie van de schietpartij uitgevoerd.

Alcoholcontrole

WOERDEN -De politie heeft op woensdagavond 25 april en in de nacht daaropvolgend een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van half tien in de avond tot kwart over twee in de nacht op de Waardsedijk plaats. Alle 41 gecontroleerde bestuurders bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekende dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Toezicht politie Luilaknacht

LOENEN - In de gemeente Loenen hebben de vaak jeugdige inwoners de gewoonte om in de nacht voor Koninginnedag luilak te vieren. Onderdeel van het luilakken is de inwoners al zeer vroeg wakker te krijgen door lawaai te maken. Ter voorkoming van misverstanden omtrent het optreden van de politie, laat zij het volgende weten.

De politie zal oogluikend het rijden op lawaaierige bromfietsen voor enkele uren toestaan. Echter dit mag pas op Koninginnedag, maandag 30 april vanaf 05.00 uur s morgens. De bromfietsen moeten verder wel aan alle technische eisen voldoen. Bovendien dient de verlichting in orde te zijn, moet er een helm gedragen worden en moet de bromfiets tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd zijn.

Het toezicht van de politie zal tijdens de Luilaknacht vooral gericht zijn op het tegengaan van openbare ordeverstoringen en vernielingen aan goederen van derden.

Verkeerscontrole

WOERDEN De politie heeft op woensdagmiddag 25 april een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van kwart voor vier tot vijf uur op de Rembrandtlaan plaats. Zes bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één voor het rijden zonder rijbewijs en één voor het rijden met een aanhangwagen zonder dat de hulpkoppeling goed bevestigd was.

Fietsster gewond na aanrijding
WOERDEN Op woensdagochtend 25 april heeft een aanrijding tussen een auto en een fietsster plaatsgevonden.

Rond kwart over tien reed een 51-jarige automobiliste uit Woerden over de Cattenbroekerlaan, gaande in de richting van de kruising met de Utrechtsestraatweg. Op deze kruising verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 74-jarige fietsster uit Woerden. De fietsster werd door de auto geschept en viel vervolgens op de rijbaan.

Zij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Daar werd geconstateerd dat zij een gebroken sleutelbeen had.