Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.10 uur
Controle sluipverkeer

TULL EN T WAAL De politie heeft op woensdagmorgen 25 april een controle op sluipverkeer uitgevoerd.

De controle vond van half negen tot half tien plaats op de Waalseweg. Dit naar aanleiding van klachten uit de buurt. Tien bestuurders werden bekeurd omdat zij in strijd met de geslotenverklaring toch over de Waalseweg reden, twee bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden zonder autogordel en één bromfietser werd bekeurd omdat zijn bromfiets teveel vermogen had. Door diverse omwonenden werd hun waardering voor de controle uitgesproken.

In verband met de overlast zal ook in de toekomst op andere tijden op de geslotenverklaring worden gecontroleerd.

Fietsster licht gewond

NIEUWEGEIN Op woensdagmorgen 25 april is een fietsster bij een aanrijding met een auto licht gewond geraakt.

Rond kwart voor negen reed een 38-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Bazuinlaan in de richting van de kruising met de Sweelincklaan. Voor de genoemde kruising stopte zij en trok vervolgens weer op. Daarbij gaf zij geen voorrang aan een voor haar van links komende fietsster (leeftijd onbekend) uit Nieuwegein. Zij had deze niet aan zien komen.

De fietsster werd aangereden en kwam ten val. Zij klaagde over pijn in haar hoofd en linker knie en werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.