Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 10.00 uur
Bromfiets in brand gestoken

ZEIST Gisterenmiddag omstreeks half drie heeft de brandweer in een steeg aan de Ridderschapslaan een klein brandje geblust. Het bleek te gaan om een bromfietswrak die tegen een schutting stond en door onbekenden in brand was gestoken. De schutting, die nog niet zo lang geleden door de eigenaar was geplaatst, raakte daardoor behoorlijk beschadigd.

Het Reinigingsbedrijf Midden Nederland heeft het wrak afgevoerd. Omwonenden denken dat de jeugd uit de buurt hiervoor verantwoordelijk is geweest. De wijkagent zal contact opnemen met de betrokken buurtbewoners en de plaatselijke jeugd teneinde de overlast zoveel mogelijk te beperken

Niets erin, niets eruit

BUNNIK Gisterenmiddag omstreeks drie uur heeft de politie veertig autos op de Kosterijland gecontroleerd op achtergelaten goederen. In acht autos trof de politie achtergelaten autoradios aan. In sommige autos lag zelfs een aktekoffer op de achterbank. Op deze voertuigen werd een preventiefolder achtergelaten.

Verkeerscontroles

DE BILT Gisterenmiddag omstreeks twee uur startte de politie op de Soestdijkseweg Zuid een algemene verkeerscontrole. In totaal 1269 voertuigen werden gecontroleerd op overschrijding van de toegestane maximum snelheid van 50 km/h.

78 Automobilisten kunnen rekenen op een bekeuring voor te hard rijden. Zeventien bestuurders werden daavoor staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/h. In elf gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel.

ZEIST Gisterenmorgen tussen tien en elf uur heeft de politie tijdens een algemene controle vier automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. In twee gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een losbreekreminrichting en een hulpkoppeling.

BUNNIK Tussen elf en twaalf uur heeft de politie op de Schoudermantel negen automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het voeren van mistlampen. Twee bestuurders werden bekeurd voor het niet in orde hebben van de losbreekreminrichting en hulpkoppeling.

DE BILT Tussen kwart over negen en kwart over elf werd er op de Utrechtseweg op snelheid gecontroleerd. De toegestane snelheid van 80 km/h werd door 85 automobilisten overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefs 160 km/u.