Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord 10.30 uur
Snelheidscontrole

EEMNES Woensdagmiddag van half twee tot vier uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Wakkerendijk. Van de 834 gecontroleerde autos reden er 43 autos sneller dan de maximum toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid lag op 76 km/h.

Auto in brand

BAARN Woensdagochtend om kwart voor tien werd de politie gewaarschuwd in verband met een auto die in brand stond aan de Groeneveld. De eigenaresse van de auto, een 22-jarige inwoonster van Maartensdijk, had even daarvoor haar auto geparkeerd. Een tuinman zag vlak daarna vuur uit de auto komen. De brandweer heeft de brand geblust. Een andere auto, die naast het brandende voertuig stond, liep rook- en roetschade op. De oorzaak van de brand is onbekend.

Getuigenoproep straatroof

SOEST Dinsdagmiddag 24 april om kwart over drie vond er een beroving plaats op de parkeerplaats bij het Smitshof. Een 47-jarige inwoonster van Soest kwam terug van het boodschappen doen. Toen zij haar auto wilde openen werd haar tas van haar schouder gerukt. De vrouw rende achter de dader aan, maar kon hem niet meer achterhalen.

Tijdens de vlucht gooide de dader de tas weer op straat, maar hij zag wel kans haar portemonnee uit de tas te halen. De vrouw hield aan de beroving een pijnlijke arm over en kon slechts een summier signalement van de dader geven. De jongen had kort krullend haar, een slank postuur en hij droeg een zwarte broek. Na de beroving is de dader van de parkeerplaats aan het Smitshof gevlucht in de richting van de Weegbreestraat.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving, getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Eemland noord op nummer 0900-8844.