Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 10.40 uur
Fietser door twee jongens op bromfiets bedreigd

VEENENDAAL - Gisterenmiddag omstreeks kwart voor zes reed een 50-jarige man uit Veenendaal over het fietspad langs de Boslaan. Op het moment dat hij een andere fietser wilde inhalen, kwamen twee jongen op een bromfiets hem tegemoet rijden. Er werd getoeterd en er werden bewegingen in zijn richting gemaakt die erop duidden dat hij opzij moest.

Omdat elkaar passeren op dat moment onmogelijk was, moesten zij stoppen. De twee jongens scholden de man uit en bedreigden hem. Eén van de knapen dreigde uit zijn bromfietstas een kettingslot te pakken, bedacht zich, haalde uit zijn binnenzak een op een mes gelijkend voorwerp en bedreigde het slachtoffer hiermee.

Toen het slachtoffer voorstelde om het geschil uit te praten op het bureau van politie, volgde het tweetal de man. Eenmaal bij het bureau bedachten zij zich en vluchtten weg in de richting van de wijk Boompjesgoed.

Het zou gaan om twee jongens van ongeveer zestien jaar op en zwarte bromfiets. Zij droegen beiden een zwarte helm met aan de zijkant gele en rode vlammen. Eén van de twee jongens heeft zijn helm even afgedaan. Het slachtoffer zag dat hij blank was en kort geschoren haar had.

Mochten er getuigen zijn geweest van dit voorval, dat worden zij verzocht om contact op te nemen met de politie district Heuvelrug, telefoon 0900-8844.

Verkeerscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE Gisterenmorgen heeft de politie op de Hordenweg en de Sluishoofd een verkeerscontrole gehouden. In 21 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel. Eén automobilist kreeg een bekeuring omdat de APK van zijn auto verlopen was. De bestuurder van een bromfiets werd bekeurd voor het niet dragen van een helm.