Politie Amsterdam-Amstelland

Fietser overleden
26-4-2001. Een 54-jarige man uit Amstelveen is gisteren om het leven gekomen nadat hij met zijn fiets van een talud aan de Randweg in Uithoorn viel. De man begon door onbekende oorzaak te slingeren, raakte van de weg en belandde in een sloot onder aan het talud. Hij maakte een val van enkele meters. Omstanders trokken hem op het droge. De man verkeerde in kritische toestand. Personeel van de traumaheli verleende eerste hulp. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij later op de avond aan inwendig letsel overleed.

Vechtpartij politiebureau
26-4-2001. Gisteravond zijn bij een vechtpartij in politiebureau Ferdinand Bolstraat drie mannen aangehouden. Twee van hen kwamen verhaal halen in verband met een arrestatie eerder op de dag. Het betrof de aanhouding van een 17-jarige jongen in verband met een autokraak in de Van Woustraat. De verdachte van deze autokraak werd op dat moment heengezonden en mengde zich onmiddellijk in de discussie. Dit liep uit op een vechtpartij tussen de politie en het groepje mannen. De drie mannen zijn aangehouden.



Verkeerscontrole
26-4-2001. Gistermiddag zijn tijdens een verkeerscontrole in de Anne Frankstraat 28 bonnen uitgeschreven. Betrokkenen droegen hun autogordel niet. Ze kunnen binnenkort een boete van negentig gulden tegemoetzien.

Dode door huiselijk geweld
26-4-2001. Gistermiddag heeft de politie in Amsterdam-Noord een 52-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht zijn 46-jarige vrouw om het leven te hebben gebracht. De man meldde zich bij een hulpverleningsorganisatie met de mededeling dat hij zijn vrouw had omgebracht. De gealarmeerde politie nam poolshoogte in de woning van het echtpaar aan de Bremstraat en trof daar het ontzielde lichaam van de vrouw aan. Haar man was inmiddels gearresteerd. Er bestonden al langere tijd spanningen tussen het echtpaar.



Koninginnedag feestdag
Het is bijna 30 april, Koninginnedag. De politie Amsterdam-Amstelland doet er alles aan om deze dag, samen met u, feestelijk te laten verlopen. Onderdeel van de feestelijkheden is de beroemde vrijmarkt in Amsterdam. Deze is echter wel aan regels gebonden. Wilt u weten wat er wel en niet mag op Koninginnedag in de hoofdstad, kijk dan op de site van de gemeente Amsterdam.

Hennepplantage Westerpark
26-4-2001. Gisteren heeft de politie een hennepplantage in beslaggenomen in een woning in het stadsdeel Westerpark. De politie stelde een onderzoek in naar de woning naar aanleiding van klachten uit de buurt. De complete plantage, inclusief alle toebehoren, is in beslaggenomen en wordt vernietigd. Er was niemand in de woning aanwezig en er zijn dan ook geen personen aangehouden.

Wapencontrole school
26-4-2001. In het kader van het scholenconvenant heeft de politie gisterochtend een wapencontrole gehouden op een school voor voortgezet onderwijs in Amsterdam-Noord. In totaal werden zeven klassen gecontroleerd op wapenbezit en drugs. Ook de kluisjes werden bekeken. Er werden drie verboden voorwerpen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De schoolleiding legt de bezitters een passende straf op. De reacties van de leerlingen op de controle waren overwegend positief.