Hogeschool Holland

home

studeren nieuws opleiding informatie ontspanning alumni I vorige pagina E-mail kop
Kliktips 17 / 2001

Starmaker is een nieuwe website waar aankomend zang- dans- of acteertalent zich gratis kan profileren. Overigens heeft deze site niets te maken met het Veronica-programma Starmaker. Kennelijk een typisch geval van twee zielen, een gedachte. Veronica heeft nog geprobeerd de domeinnaam te kopen, maar moet het nu doen met een streepje tussen star en maker. Die pech hadden ze trouwens ook al bij Big Brother. Toen had een beveiligingsbedrijf bigbrother.nl al in gebruik. Me.nl was OOK al weg toen ze die naam bedachten, al is dat nu niet meer relevant. Vroeger waren ze misschien jong en snel bij Veronica, maar dat snelle is er in elk geval wel af. Maar het ging dus over Starmaker. Kun je zingen of dansen, zet hier dan je CV. Kost niks.

http://www.starmaker.nl

Vanaf 1 mei 2001 moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. Hiermee vervalt de regel dat 'snelverkeer' op gelijkwaardige kruisingen voor 'langzaam verkeer' gaat. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft een website laten maken waarop de regel nader wordt uitgelegd. Grappig is dat de wetgever ook met skaters, skeelers en steppers rekening heeft gehouden. Maar over pogostok-springers en skippyballers wordt weer eens in alle talen gezwegen. Pure discriminatie.

http://www.geefhetdoor.nl

Het mooie aan Internet vind ik dat een individu net zoveel mogelijkheden heeft als een groot bedrijf, als het er op aan komt aandacht te trekken. En bijna net zo mooi is het dat allerlei instellingen die op de kleintjes moeten passen er toch een goedkoop voorlichtingskanaal aan hebben. Een goed voorbeeld is de stichting Gered Gereedschap, waar men oude hamers en ander handgereedschap opknapt en naar Afrika verstuurt. Een mooi doel. Zelf verslijt ik alleen toetsenborden en muizen, maar als ik ooit eens een stuk gereedschap koop, gebruik en uiteindelijk vervang [wat me overigens sterk lijkt], zal ik aan ze denken.

http://www.pz.nl/gered-gereedschap

Lekker leesvoer: achter de schermen bij een Disneypark gebeurt meer dan je denkt. Weliswaar geen moord en doodslag, maar het maakt je volgende bezoek een stuk interessanter als je wat achtergrondinfo hebt.

http://www.hiddenmickeys.org/Disney/Disneyland/Stories.html

Martijn Warnas
http://www.warnas.net