Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 26-04-2001
1e Persbericht 26 april 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Drugszaak
Naar aanleiding van overlastmeldingen veroorzaakt vanuit een woning aan de Voltastraat heeft de politie woensdagmiddag een onderzoek ingesteld. In de woning is ongeveer 7 gram cocaïne, 3,5 gram heroïne en een werkruimte voor het verpakken van verdovende middelen aangetroffen. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Een 21-jarige Eindhovenaar, die in de woning verbleef is om 13.30 uur aangehouden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Lichtenberg is donderdagochtend rond 3.00 uur een 31-jarige automobilist aangehouden omdat hij een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,00 weer. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Koenraadlaan is donderdagochtend tussen 2.30 en 2.45 uur een 46-jarige fietster uit Eindhoven van haar tas beroofd. Het slachtoffer fietste over de Koenraadlaan toen zij plotseling werd aangesproken door twee blanke mannen van ongeveer 25 jaar in een auto. Ze vroegen de weg aan haar. Toen het slachtoffer uitleg wilde geven trok de bijrijder haar tas van haar schouder en reed het duo er vandoor in de richting van de Noord-Brabantlaan. In de tas zaten een bankpas en een sleutelbos.

Bladel: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Sniederslaan is tussen woensdagavond 18.00 uur en donderdagochtend 3.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken. Uit het pand worden mobiele telefoons en een kassa vermist. De exacte waarde van de buit is nog niet bekend.

Eersel: Auto gestolen
Vanaf de Groes is tussen woensdagavond 22.30 uur en donderdagochtend 7.10 uur een grijze Opel Kadett met het kenteken PS-55-DY gestolen.

Geldrop: Verdachte van stelen emballage aangehouden Op het Elsebroekpad is woensdagavond rond 19.30 uur een 35-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van twee kratten met lege flessen bij een bedrijf aan de Spaarpot kort daarvoor. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Geldrop: Verdachte van mishandeling en vernieling aangehouden Op het terrein van een horecagelegenheid aan de Heuvel is woensdagavond rond 21.00 uur een 37-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van de 40-jarige eigenaar van het pand en het vernielen van het interieur. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De verdachte zat samen met een nog onbekende man in de horecagelegenheid. De mannen waren het niet eens met de mededeling dat de zaak over een kwartier gesloten zou worden. Hierop ontstond een discussie waarbij de eigenaar in zijn gezicht werd geslagen. Vervolgens gooiden de beide daders onder andere stoelen, kopjes en wijnflessen in de richting van de eigenaar en een medewerker. De eigenaar liep hierbij verwondingen aan zijn voorhoofd op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Woninginbraak
Uit een woning aan de Mira is woensdag tussen 13.00 en 18.00 uur een geldbedrag van bijna 500 gulden gestolen. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken.