Utrecht, 26-04-2001

ANBO-uitgave over 65 jaar worden

Het bereiken van de 65-jarige leeftijd gaat gepaard met een groot aantal veranderingen op het financiële vlak. U gaat een AOW-pensioen ontvangen en in veel gevallen nog een aanvullend pensioen. Eventuele uitkeringen worden stopgezet en ook op fiscaal terrein verandert er het een en ander.
De meeste zaken worden automatisch aangepast zodra u 65 jaar wordt. U hoeft daarvoor zelf niets te doen. Maar soms wordt wél van u verwacht dat u zelf actie onderneemt. Misschien komt u na uw 65-ste in aanmerking voor het verplichte ziekenfonds en moet u zich daarvoor aanmelden. Of u heeft nog oude pensioentjes liggen bij vroegere werkgevers die u zelf moet opvragen.

De regels waar u mee te maken krijgt als u AOW gaat ontvangen zijn verre van eenvoudig. Wat zijn de gevolgen als uw partner nog inkomsten heeft? Mag u zelf nog werken zonder dat op uw AOW wordt gekort? Moet u bepaalde wijzigingen wel of niet doorgeven? Mag u langdurig naar het buitenland gaan zonder uw pensioen in gevaar te brengen? Op deze en vele andere vragen over pensioen, ziektekosten, sociale zekerheid, belastingen en wonen vindt u een antwoord in de vernieuwde brochure '65 jaar worden, wat verandert er allemaal' van de ANBO, de bond voor vijftig-plussers.

De brochure is te bestellen door overmaking van fl. 6,- (leden) of fl. 10,-(niet-leden) op postbankrekening 41 24 24 t.n.v. ANBO-Verkoopartikelen te Utrecht o.v.v. bestelnummer P4416A.