Horses of the Dutch



KWPN: Voor 1 augustus geen keuringen
MKZ: belangrijke besluiten Ledenraad

Voor 1 augustus geen keuringen

In een gezamenlijke vergadering hebben de Ledenraad en het Algemeen Bestuur van het KWPN op dinsdagavond 24 april een aantal belangrijke besluiten genomen die betrekking hebben op de KWPN-activiteiten van komende zomer.

De Ledenraad schaarde zich vrijwel unaniem achter het voorstel van het Algemeen Bestuur om tot 1 augustus geen merriekeuringen te houden. Als de situatie rond de MKZ-crisis dit toelaat zullen vanaf 1 augustus stamboekopnamedagen worden georganiseerd. Getracht zal worden om steeds een lid van de predikatencommissie deel uit te laten maken van het juryteam dat de stamboekopname voor zijn rekening neemt.

Het vastgestelde protocol van de stamboekopname zal worden afgewerkt. De paarden worden eerst op de harde bodem gepresenteerd, vervolgens worden ze individueel gepresenteerd tijdens het vrij bewegen en (facultatief) vrij springen, waarna de merries rondstappen in groepen van plus minus tien stuks. Na het rondstappen wordt het sterpredikaat toegekend aan de merries die daar volgens het vastgestelde fokbeleid voor in aanmerking komen (140 punten bovenbalk met de welbekende ondergrenzen voor exterieur en beweging).

Voor de stamboekopnamedagen komen alleen merries in aanmerking die nog niet in het stamboek zijn opgenomen en ruinen die niet eerder lineair zijn gescoord. Dus geen veulens en merries voor een hoger predikaat.

Het besluit ten aanzien van de keuringen impliceert dat er dit jaar geen centrale keuringen plaatshebben en dat de nationale merriekeuring derhalve eveneens komt te vervallen.

Tuigpaardhengsten naar het najaar
Inmiddels hebben de rijpaardhengsten die het verrichtingsonderzoek in Ermelo hadden afgerond het Federatiecentrum verlaten middels een eenmalige ontheffing van het vervoersverbod dat geldt voor de ingesloten gebieden. Ten aanzien van de aangewezen tuigpaardhengsten is besloten om hun verrichtingsonderzoek gelijktijdig te laten plaatsvinden met het najaarsonderzoek voor de rijpaardhengsten.

Voorjaarsvergaderingen afgelast
Alle voorjaarsvergaderingen zijn afgelast en doorgeschoven naar het najaar. Ook tijdgebonden agendaonderwerpen, zoals bestuursverkiezingen, zijn doorgeschoven naar de herfstvergadering. Hier kan dus een verlenging van de zittingsperiode van bestuursleden uit voortvloeien.

Veulencontrole
Het besluit om het traject van veulencontrole tot 1 juni te bevriezen blijft gehandhaafd.

Overleg over PAVO Cup en IAN Trofee
Met de sponsors van de jonge paarden-competities en met de NHS zal op korte termijn overleg worden gevoerd. Er zal worden gezocht naar mogelijkheden om een aangepaste vorm te geven aan de competities voor jonge spring- en dressuurpaarden. Ook met de betrokkenen bij de selectie voor deelname aan het WK voor jonge dressuurpaarden zal kontakt op worden genomen.

bron: KWPN



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer