Gemeente Ede

AFHANDELING VERZOEKEN OM TAXATIEVERSLAGEN

Naar aanleiding van de ontvangen WOZ-beschikking zijn er veel verzoeken om een taxatieverslag bij de afdeling Belastingen binnengekomen. In verband met automatiseringsproblemen duurt het aanmaken van een taxatieverslag langer dan voorzien is.

Er wordt druk aan gewerkt om alle verzoeken zo snel mogelijk af te handelen maar het is mogelijk dat niet alle verzoeken binnen de bezwaartermijn van 6 weken tegen de WOZ-beschikking kunnen worden afgehandeld.

Voor zover u gegronde bezwaren heeft tegen de vastgestelde WOZ-waarde en u heeft een taxatieverslag aangevraagd om uw bezwaarschrift te onderbouwen en dit nog niet ontvangen, is het volgende voor u van belang.

Zoals op de WOZ-beschikking staat vermeld dient u binnen 6 weken na de dagtekening een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Hou deze termijn in ieder geval goed in de gaten. Heeft u in de laatste week van de bezwaartermijn nog geen taxatieverslag ontvangen en u wilt bezwaar maken tegen de vastgestelde waarde, dien dan in ieder geval een voorlopig (proforma) bezwaarschrift in. U schrijft dan dat u bezwaar maakt tegen de waarde en dat de onderbouwing van uw bezwaar zo snel mogelijk na ontvangst van het taxatieverslag zal worden ingediend.

Het is overigens ook mogelijk om uw taxatieverslag (voor woningen) via internet op te vragen.

Ga dan naar de WOZ-site door in te loggen op de website van de gemeente Ede (
www.ede.nl). Iedereen heeft een eigen, persoonlijke informatiepagina waarop de WOZ-waarde van zijn of haar woning staat. Die eigen informatie is uitsluitend te verkrijgen door uw sofinummer, geboortedatum, postcode en huisnummer in te vullen. U dient de gegevens in te vullen van diegene, op wiens naam vorig jaar de aanslag onroerende zaakbelastingen is opgelegd. Voor wie niet over een internetaansluiting beschikt kan bij de publieksbalie in de hal van het gemeentehuis (ingang Bergstraat) terecht. Daar staat een computer opgesteld waarop u deze site kunt bekijken en u uw taxatieverslag kunt printen. Vergeet dan niet uw sofinummer mee te nemen.



Ede, 26 april 2001