webMethods en CSC werken samen om wereldwijd integratieplatformen aan te bieden

Bedrijven leveren technologie-infrastructuur en integratie-expertise aan gezamenlijke klanten

Amsterdam, 26 april 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware, heeft een alliantie gesloten met Computer Sciences Corporation (NYSE: CSC). Als onderdeel van de alliantie zal CSC webMethods' producten aanbieden als één van haar voorkeursoplossingen voor applicatie-integratie.

CSC en webMethods gaan hun klanten helpen om kritische bedrijfsprocessen zoals supply chain en customer relationship management, te automatiseren. Het doel daarvan is om de efficiency van ondernemingen te verbeteren, nieuwe afzetmogelijkheden te creëren, de relaties met klanten, leveranciers en partners te verbeteren en om de bedrijfsvoering te stroomlijnen.

CSC's expertise en goede reputatie als systeemintegrator, gecombineerd met webMethods' toonaangevende integratiesoftware, voegt vooraanstaande technologie, consultancy en professional services samen tot een complete oplossing voor grote, wereldwijd opererende ondernemingen. De samenwerking borduurt voort op een reeds bestaande succesvolle relatie waarin webMethods en CSC hebben samengewerkt om de bedrijfsprocessen van klanten te automatiseren.

Als onderdeel van de overeenkomst heeft CSC het recht om alle integratieoplossingen van webMethods te wederverkopen, waaronder: webMethods B2B, webMethods Enterprise, webMethods Mainframe integration server, webMethods adapters en webMethods for Trading Networks. Ter ondersteuning van deze alliantie heeft CSC een speciale groep consultants aangewezen die getraind zijn in webMethods' oplossingen.

"Met deze relatie bouwt CSC verder aan de goede reputatie die we al hebben verdiend met het leveren van EAI-diensten (Enterprise Application Integration) in de gezondheidszorg, energiesector en financiële dienstverlening. Uiteindelijk heeft CSC tot doel om onze klanten toegevoegde waarde te leveren door hen te helpen om een zo hoog mogelijk rendement te behalen op hun investeringen in technologie. Integratiesoftware speelt een belangrijke rol bij het behalen van die doelstelling," zegt Glenn Davidson, senior partner en hoofd van de EAI-praktijk van CSC's Consulting Group. "webMethods' staat van dienst met betrekking tot succesvolle implementaties, samen met onze gezamenlijke successen van de laatste paar jaren, maakten het bedrijf een logische keus om mee samen te werken. We zien uit naar een nauwe samenwerking met webMethods, waarbij we ons gezamenlijk concentreren op het bedienen van onze klanten."

Naast het leveren van integratieoplossingen voor EAI en B2B, maakt de technologie van webMethods het mogelijk om op mainframes opgeslagen informatie te integreren met andere toepassingen en systemen. De combinatie van webMethods' technologie en CSC's expertise biedt een belangrijk voordeel aan bedrijven die grote hoeveelheden data bezitten, verspreid over talrijke toepassingen en systemen binnen hun bedrijf.

"Deze relatie brengt twee marktleiders samen, die aan de integratiebehoeften van ondernemingen kunnen voldoen door innovatieve oplossingen te creëren," zegt Debbie Rosen, vice president Business Development bij webMethods. "Door webMethods' krachtige integratiesoftware te koppelen aan CSC's expertise op het gebied van integratie, vormen we een sterke combinatie voor wereldwijde top-2000-ondernemingen die hun IT-systemen aan elkaar willen knopen. Dankzij integratiesoftware kun je een samenhangende technologie-infrastructuur bouwen die een efficiënte distributieketen, klantentrouw en nauwere betrekkingen met partners mogelijk maakt."

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware voor wereldwijde top-2000-bedrijven, business-to-business elektronische marktplaatsen en softwarebedrijven. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen substantieel verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com