Gemeente Zoetermeer

Stort Noord-West II gaat niet door

De in juli 1997 afgesloten overeenkomst, tussen PROAV en de gemeente Zoetermeer, om de stortlocatie Noord-West II in het Buytenpark te gaan exploiteren is door de huidige eigenaar van dit recht opgezegd.

IGAT b.v., de exploitant van de afvalberging Noord-West II ziet definitief af van de aanleg en explotatie van deze afvalberging. Gewijzigde marktomstandigheden op het gebied van de afvalstoffenverwerking in het algemeen en afvalstorten in het bijzonder zijn hiervoor de aanleiding.

IGAT b.v. heeft het gemeentebestuur bericht dat zij alle financiële verplichtingen uit de overeenkomst zal nakomen en op korte termijn activiteiten gaat verrichten om de locatie terug te brengen in de staat waarin deze verkeerde voordat gebruik is gemaakt van de vigerende milieuvergunning.
De gemeente Zoetermeer stemt in met de voorwaarde dat definitief wordt afgezien van de aanleg en de exploitatie van de afvalberging en dat herstel van de locatie in nauw overleg en met uitdrukkelijke instemming van beide partijen moet plaatsvinden.



Gemeente Zoetermeer © April 2001

Last update: 26 April 2001 (13:49)