EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

EVO spant kort geding aan tegen blokkerende varkenshouders

EVO, de grootste bedrijfslevenorganisatie van Nederland eist een verbod op de voor vrijdag aangekondigde blokkade acties van wegen door varkenshouders. Op dit moment is EVO bezig met de voorbereiding van een kort geding dat in de loop van de dag wordt gehouden.

De ondernemersorganisatie, met vele duizenden leden-ondernemingen in onder andere de landbouwketen, is zeer begaan met de problemen in de veeteeltsector. EVO vindt het echter absoluut onaanvaardbaar dat ontevreden varkensboeren wegblokkades inzettten als chantagemiddel. Hierdoor wordt het niet-agrarische bedrijfsleven, dat toch al zwaar gedupeerd is door de MKZ crisis, extra getroffen.

Vorige week nog heeft EVO een dringend beroep gedaan op de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en haar achterban om niet te kiezen voor blokkade-acties. EVO houdt de NVV, de actieleiders en boeren die deelnemen aan blokkades verantwoordelijk voor de schade. Daarnaast heeft EVO het Ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd direct in te grijpen bij versperringen.

Terug ...