Persinformatie

SYMANTEC SLUIT VIERDE KWARTAAL EN FISCAAL JAAR MET RECORDRESULTATEN AF

Groei door sterke omzet op zakelijke markt

Leiden, 26 april 2001 ­ Symantec Corporation heeft in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2001 voor de tiende opeenvolgende keer een recordomzet behaald. Een sterke omzet op zowel de zakelijke markt als de internationale markt (wereldwijde omzet buiten de Verenigde Staten) droeg bij aan de netto-winst van US$ 250,6 miljoen. Dit is een stijging van 15% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De winst over het fiscale jaar 2001, dat op 30 maart 2001 eindigde, bedraagt US$ 944,2 miljoen. Dat is een toename van 14% vergeleken met de winst van US$ 826,6 in het fiscale jaar 2000.

Over het vierde kwartaal dat op 30 maart 2001 eindigde, bedraagt de winst per aandeel vóór de met overnames gemoeide kosten en verrekening van eenmalige kosten US$ 0,62. Dat is een stijging van 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen de winst per aandeel US$ 0,55 bedroeg. Over het fiscale jaar 2001 bedraagt de winst per aandeel vóór de met overnames gemoeide kosten en verrekening van eenmalige kosten US$ 2,35. Dit is een toename van 25% vergeleken met de winst per aandeel van US$ 1,88 in het fiscale jaar 2000. In deze cijfers zijn de relevante resultaten uit het verleden van het door Symantec overgenomen AXENT Technologies opgenomen. De opbrengsten van de verkoop van Visual Café en ACT! zijn in deze resultaten niet meegerekend.

Symantec heeft het afgelopen kwartaal haar positie als aanbieder van Internetbeveiliging voor de zakelijke markt opnieuw versterkt. De omzet op de zakelijke markt steeg in het vierde kwartaal met 35% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Symantec boekt nu 65% van de omzet in de zakelijke markt.
De internationale omzet - de wereldwijde omzet buiten de Verenigde Staten - bedroeg in het vierde kwartaal 45% van de totale omzet. Dat is een toename van 27% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika steeg de omzet met 24%.

Symantec
Symantec, internationaal marktleider op het gebied van Internet beveiligingstechnologie, levert aan bedrijven en consumenten een brede reeks software-oplossingen op het gebied van content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend leverancier op het gebied van virusbescherming, filtertechnologieën voor Internet en e-mail-inhoud, en risk management en detectietechnologieën voor netwerkbeveiliging. Op de consumentenmarkt is Symantec bekend van de producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 37 landen.
Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec AntiVirus Research Center (SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC.
Meer informatie over Symantec en haar producten (met de mogelijkheid om direct aan te schaffen) is te vinden op de website: www.symantec.com


- einde persbericht -