Ministerie van Middenstand en Landbouw België

26/04/2001

PERSBERICHT

BROCHURE DE NIEUWE TECHNOLOGIEËN IN DE LANDBOUW'

Om zijn concurrentiekracht te verstevigen en zijn legitimiteit te bewaren moet de landbouw zich voortdurend aanpassen en vernieuwen. De nieuwe technologieën beheersen steeds meer ons dagelijks leven en beïnvloeden ook aanzienlijk de landbouwpraktijk. Hierbij speelt het landbouwkundig onderzoek, dat grensoverschrijdend is en uitgevoerd wordt in gezamenlijk overleg op Europees vlak, een hoofdrol.

Bij de landbouwtelling 2001 biedt het Ministerie van Middenstand en Landbouw de landbouwers en tuinders een brochure aan over De nieuwe technologieën in de landbouw'.

De brochure plaatst de verworven kennis en de vooruitgang van het landbouwkundig onderzoek in de kijker, maar heeft ook oog voor de zwakheden en geeft aan hoe om te gaan met de beperkingen ervan. Aansluitend biedt de brochure een inventaris van de belangrijkste technologische toepassingen die voortvloeien uit het onderzoek dat het federale Ministerie van Landbouw uitvoert, coördineert of betoelaagt.

Deze gratis brochure (32 blz.) is te verkrijgen bij:

Ministerie van Middenstand en Landbouw
Dienst Informatie
WTC III - 17de verdieping
Simon Bolivarlaan 30
1000 BRUSSEL
Tel. (02) 208 45 42/38
Fax (02)208 45 40
E-mail: Brochures@cmlag.fgov.be
met de vermelding "Brochure Nieuwe technologieën"

Tevens is de brochure on line te raadplegen op en te downloaden (PDF-bestand) van de website van het Ministerie van Middenstand en Landbouw - Rubriek "Publicaties"