Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.



*update: 09.52 uur

**update: 11.20 uur

*** update: 12.30 uur

**** update: 15.00 uur

donderdag 26 april 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op donderdag 26 april om 10.15 uur.

De Kamer spreekt naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en minister Hermans (Onderwijs,
Cultuur en Wetenschappen) over herontwerp en evaluatie van de Informatie Beheer Groep (dit overleg had plaats op woensdag 25 april jongstleden).

Vervolgens debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat en minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over:
-de benutting van hoofdwegen en de evaluatie van de spitstroken op de A27, A28 en A50;

-het versnellen van de uitvoering van het project N50 brug Ramspol in verband met de verkeersveiligheid;
-het onderzoek naar het financieel tekort bij de aanleg van de A50 Eindhoven-Oss (dit overleg had plaats op donderdag 19 april jongstleden).

Hierna debatteert de Kamer het debat over het rapport van de Commissie Oosting inzake de vuurwerkramp in Enschede (tweede termijn van de kant van de Kamer).

Vervolgens wordt de vergadering geschorst voor de middagpauze. Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.


****Vervolgens rondt de Kamer het debat af over het rapport van de Commissie Oosting inzake de vuurwerkramp in Enschede (te beginnen met de tweede termijn van de zijde van de regering).


****Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Justitie met staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) inzake de hongerstaking van Irakezen (onder voorbehoud; dit overleg had heden plaats).


**** Ten slotte spreekt de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij met staatssecretaris Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over veranderingen van landinrichtingsinstrumenten waardoor het wettelijk wordt toegestaan om grond te ruilen. Hierdoor wordt het mogelijk om op een snelle, meer eenvoudiger en goedkopere manier grond op de vastgestelde plaats in bezit te krijgen (dit overleg had plaas op 10 april jongstleden).

Aan het einde van de vergadering hebben stemmingen plaats en worden eventueel nog agendapunten toegevoegd.
OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Economische Zaken: 09.30 tot ca. 11.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) over verschillende onderwerpen met betrekking tot ondernemerschap. Er wordt onder meer gesproken over etnisch ondernemerschap en zondagswinkelopenstelling in achterstandswijken.

Buitenlandse Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over:

-de toetreding van Azerbeidzjan en Armenië tot de Raad van Europa;

-verslag van het bezoek van minister-president Kok en minister Van Aartsen aan Moskou van 19 januari jongstleden.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 11.00 tot ca. 14.00 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met minister Hermans en staatssecretaris Adelmund (beiden Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over modernisering van medezeggenschap en het versterken van de positie van ouders in het primair onderwijs, het voorgezet onderwijs en het beroepsonderwijs en volwasseneducatie.

Defensie: 12.00 tot ca. 13.30 uur Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister De Grave (Defensie) over het advies van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) inzake Defensie-onderzoek en parlementaire controle.

**Dit overleg heeft geen doorgang i.v.m. de aanwezigheid van de minister bij het plenaire debat over de vuurwerkramp te Enschede.

Buitenlandse Zaken: 12.30 tot ca. 14.30 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over de situatie in het Midden-Oosten.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 13.00 tot ca. 16.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over verschillende onderwerpen met betrekking tot de verloskunde en kraamzorg. Er wordt onder meer gesproken over uitbreiding van de opleidingscapaciteit in de verloskunde.

**Dit overleg heeft geen doorgang i.v.m. de aanwezigheid van de minister bij het plenaire debat over de vuurwerkramp te Enschede.

Justitie: 14.00 tot ca. 15.00 uur Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Kalsbeek (justitie) inzake de hongerstaking van Irakezen.

Europese Zaken en Financiën:
14.00 tot ca. 15.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister Zalm (Financiën) en de staatssecretarissen Bos (Financiën) en Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Financiën van de lidstaten van de Europese Unie.

Europese Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Buitenlandse Zaken: 14.30 tot ca. 16.30 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie. Tevens wordt gesproken over de toegang tot documenten van het Europees Parlement.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 15.00 tot ca. 16.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over het emancipatiebeleid binnen het onderwijs en het onderzoek naar Mobiliteit en voortijdig vertrek van directeuren in het primair onderwijs.
Financiën en Buitenlandse Zaken: 15.00 tot ca. 18.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) en Zalm (Financiën) over vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.


OPENBARE RONDETAFELGESPREKKEN

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 11.00 tot ca. 12.30 uur Thorbeckezaal

Agenda: gesprek met vertegenwoordigers van diverse organisaties over veterinaire- en juridische aspecten van mond- en klauwzeer.


*Volksgezondheid, Welzijn en Sport: *10.30 tot ca. 12.30 uur Oude Zaal

Agenda: gesprek met vertegenwoordigers van diverse organisaties over de nota Homo-emancipatiebeleiddeskundigen.
BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 09.30 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 13.45 uur Aletta Jacobszaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.

*Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 14.00 uur
*Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Verkeer en Waterstaat: 17.00 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: procedure.

AANBIEDING

De voorzitter van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij neemt vanaf 10.00 uur een petitie in ontvangst uit handen van drie vertegenwoordigers van de groep Friesland eist: ent Europa. De petitie heeft betrekking op de problematiek rond mond- en klauwzeer (hal Plein 2).

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 16.00 uur mevrouw Amelia Sumbana, lid van het parlement van Mozambique (Klompézaal).