Wegener NV

26-04-2001 08:30

Wegener verwerft meerderheid in direct marketingbedrijf Sopres in België en Frankrijk

De directie en aandeelhouders van Sopres Group NV te Brussel (België) en de Raad van Bestuur van Wegener NV te Apeldoorn hebben in de afgelopen periode besprekingen gevoerd omtrent het uitbreiden van het 45%-belang dat Wegener sedert 1997 houdt in Sopres Group (Sopres). De beoogde uitbreiding van het belang zal leiden tot een meerderheidsbelang (55%) van Wegener in de Belgische activiteiten van Sopres. Daarnaast ligt het in de bedoeling om Sopres France en het data-entry bedrijf Fedaso (Marokko) onder te brengen in Wegener Direct Marketing France waarin Wegener een belang van 90% zal nemen. De gesprekken zijn thans in een stadium gekomen dat de verwachting gewettigd is dat overeenstemming bereikt zal worden.

De beoogde uitbreiding past in het door Wegener Direct Marketing ingezette beleid van versterking van haar positie in de belangrijkste Europese markten.
Wegener Direct Marketing France is daarbij het platform voor een verdere versterking van de positie in Frankrijk door acquisities en door autonome groei.

Sopres is een gerenommeerde onderneming, die marktleider is in de direct marketingsector in België en die dit jaar 25 jaar bestaat. Sopres is onder meer actief op het gebied van exploitatie van consumentendatabases, database management en direct mail producties.

Sopres heeft van meet af aan een actieve rol vervuld bij de totstandkoming van de Wegener Direct Marketingdivisie en levert een belangrijke bijdrage aan de groei, onder meer op het gebied van (Internet-)productontwikkeling en het bedienen van internationale klanten.

Bij Sopres (inclusief Fedaso) zijn momenteel ca. 500 medewerkers in dienst.
De geconsolideerde omzet van Sopres bedroeg in 2000 circa EUR 33 miljoen.

Apeldoorn, 26 april 2001

Raad van Bestuur
Wegener NV

Voor nadere informatie: Wegener NV, concern communicatie, tel. 055-5388652