Afzender: info@madmultimedia.nl

Contactpersoon: Jan Timmerman

Ludo de Boo stapt over naar MAD Multimedia Groningen

Datum: 26-4-2001

Ludo de Boo van Veronica Digitaal stapt over naar MAD Multimedia Groningen.

Ludo de Boo (31), nu nog hoofdredacteur bij Veronica Digitaal, stapt per 1 mei a.s. over naar MAD multimedia in Groningen. MAD Multimedia is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van gamercials, commerciële spellen voor websites en cd-rom's. De Boo krijgt de functie van 'business developer tv-concepten'. Daarin wordt hij verantwoordelijk voor de totstandkoming van een televisie-unit binnen het bedrijf. Dat betekent dat hij de missie van MAD multimedia - 'consument en bedrijfsleven spelenderwijs bij elkaar brengen' - zal doortrekken naar televisie, mobiele telefonie en teletekst. Door zich te op het terrein van televisie en sms-diensten te begeven, wil het bedrijf haar spelconcepten nog meer versterken.

MAD Multimedia ontwikkelt gamercials en exploiteert onder meer de zeer succesvolle website www.webpeppers.nl. De site heeft in maart een record aantal bezoekers gehad. Meer dan 150.000 unieke bezoekers speelden spellen van bekende merken, waaronder Vredestein, Aviko, Aegon, Wehkamp, La vache qui rit en Readers Digest. Daarnaast ontwikkelde MAD multimedia, in samenwerking met Veronica Digitaal, de succesvolle game Soulmate. Deze eerste online adventure game is te vinden op www.soulmate.nl.

De Boo werkte in zes jaar tijd voor alle media van Veronica. De laatste jaren was hij hoofdredacteur bij Veronica Digitaal. Mede onder zijn leiding groeide Veronica.nl uit tot één van de best bezochte websites van Nederland.

Hij licht zijn opmerkelijke stap toe: "Bij Veronica ben ik begonnen als manusje van alles en ik vertrek als lid van het managementteam. Ik heb er een unieke kennis opgedaan over de mix en inzet van verschillende media. MAD multimedia biedt me de gelegenheid om deze opgedane kennis ten volle te benutten". "Ik kende MAD multimedia al vanuit de uitstekende samenwerking bij de ontwikkeling van Soulmate. Het sterke van het bedrijf is de nuchterheid waarmee ze de zaken benaderen. Ze maken geen luchtbellen, maar houden ervan om de mouwen op te stropen en keihard, met veel creativiteit te werken aan gave producten. Helemaal mijn stijl. Bovendien zijn ze erg slagvaardig en daar spreekt vertrouwen uit. In mij, maar ook in de filosofie dat televisie en digitale games op korte termijn zullen vervlechten".

Bij MAD multimedia werken ongeveer dertig mensen.

MAD multimedia Groningen BV

Oosterstraat 31-A

9714 AW

Groningen

Telefoon: 050-3110306