Vopak NV

Vopak handhaaft winstverwachting voor 2001

Rotterdam, 26 april 2001

Op de 26 april 2001 te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Vopak N.V. bevestigt het bedrijf de eerder uitgesproken verwachting voor 2001 van een verbetering van 19 tot 21% van de nettowinst voor afschrijving van goodwill en voor buitengewoon resultaat ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit komt overeen met een nettowinststijging van 8 tot 10% na afschrijving van goodwill. Vopak gaat daarbij uit van een olieprijs tussen USD 25 en USD 30 per vat en een 'zachte landing' van de Amerikaanse economie.

Gang van zaken
Ontwikkelingen in het eerste kwartaal zijn conform de eerder uitgesproken verwachting. De logistieke activiteiten tonen een duidelijke positieve ontwikkeling. De groei in chemische distributie is echter minder dan verwacht door de vertraging van de Amerikaanse economie.

Herstructurering
Vopak heeft een principeovereenstemming bereikt met het in Zweden gevestigde Tarbit Shipping AB (namens Bitumen Shipping AB en Orion Shipping AB) inzake de verkoop van haar bitumenrederij Theodora Tankers. Zoals eerder aangegeven past dit scheepvaartbedrijf niet meer in de strategie van Vopak. In het kader van deze strategie werden in het eerste kwartaal tevens een gedeeltelijk belang (10%) in de zwarelading vloot Heavy Transport Group en het lijnagenturenbedrijf verkocht.

Groei
Als onderdeel van de strategie om het logistieke netwerk van tankopslagbedrijven te versterken werden begin april twee terminals in Finland overgenomen. De integratie van het recent overgenomen chemische distributiebedrijf Ellis & Everard verloopt voorspoedig. Van de 37 aangewezen distributiecentra in Noord-Amerika is de integratie reeds voor 40% gerealiseerd.

Profiel
Als marktleider biedt Vopak over de hele wereld logistieke en distributiediensten aan de chemische en olie-industrie en aan eindgebruikers van chemicaliën. De organisatie beschikt over een wereldwijd logistiek netwerk van terminals, tankers en tankcontainers, een Noord-Amerikaans en Europees netwerk van distributiecentra. Daarmee is Vopak de schakel tussen producent en eindgebruiker van chemicaliën en olieproducten.

Voor nadere informatie:

Pers en Public Relations:
Michiel van Ravenstein
Telefoon : 010 4002777

Investor Relations:
Bart van Dam
Telefoon : 010 4002716

E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com