Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: eindhoven e.o. 26-04-2001 3e persbericht 26 april 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed
Op de Insulindelaan is donderdag om 16.00 uur een 48-jarige Eindhovense automobiliste bekeurd omdat zij gedronken had. De vrouw reed in haar auto over rechterrijstrook de Insulindelaan. Zij veranderde plotseling van rijstrook en raakte hierbij een bestelauto die op de linkerrijstrook reed. Deze auto werd bestuurd door een 32-jarige man uit Uden. De politie ontdekte dat zij gedronken had en op het bureau blies zij 1,75 promille. Zij moest haar rijbewijs inleveren. Beide autos hadden lichte schade.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Donderdagmiddag is een bromfietscontrole gehouden op de Wijnpeerstraat. Er zijn 11 processen-verbaal opgemaakt. 4 bromfietsen hadden een te hoog vermogen, 2 bestuurders geen bromfietscertificaat,
1 reed over het trottoir, 1 volgde met een snorfiets niet het fietspad, 2 droegen geen helm en 1 wilde het verzekeringsbewijs niet tonen.

Breugel: Geld weg bij insluiping
Bij een insluiping in een woning aan het Pallaspad is donderdag overdag fl. 545,= gestolen. De achterdeur was niet afgesloten en de bewoonster was thuis. Het geld zat in een handtas die in de woonkamer stond.

Eersel / Westerhoven: Bromfietscontrole
Donderdag tussen 13.30 en 17.00 uur is op de Nieuwstraat in Eersel en de Hoeverstraat in Westerhoven een bromfietscontrole gehouden. Er zijn negentien bromfietsers en hun voertuigen gecontroleerd. Er zijn 17 bekeuringen uitgeschreven. 2 x helm, 1 x bromfietscertificaat, 11 x overschrijding constructiesnelheid, 1 x onjuist koplicht, 1 x rijden op de rijbaan, 1 x wet wapens en munitie (in het bezit van een rambomes).

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op De Run 4200 (voormalige Ontginningsweg) is donderdag tussen 16.10 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 822 voertuigen reden er maar liefst 305 te snel. De snelste reed 97 km/u, terwijl 50 toegestaan is.