PERSBERICHT

Amsterdam, 26 april 2001

PICAR TOEGETREDEN TOT GORILLAPARK

EERSTE DUITSE START-UP ONTWIKKELT BAANBREKENDE
SPRAAKHERKENNINGSTECHNOLOGIE

Gorilla Park, de pan-Europese high-tech business accelerator en incubator introduceert haar eerste Duitse start-up bedrijf, PICAR. PICAR ontwikkelt hoogwaardige oplossingen voor geïntegreerde spraakherkenningstechnologie. Deze unieke technologie stelt producenten van zakelijke en consumentenproducten in verschillende takken van industrie in staat om de bruikbaarheid en gebruikersvriendelijkheid van hun producten aanzienlijk te vergroten.
PICAR's eerste product is de PVA, de Personal Voice Assistant. De PVA techniek is vooral interessant voor de mobiele markt. Het maakt een verbale relatie tussen gebruiker en zijn of haar elektronische omgeving mogelijk. De PVA herkent de stem van de sprekers en vertaalt de gesproken woorden en zinnen in tekst of commando's. In tegenstelling tot de meeste technologie voor mobiel gebruik heeft de PVA een zeer grote woordenschat en is gespecialiseerd in de herkenning van "continuous speech" (bijvoorbeeld dicteren).

GorillaPark's voorzitter en CEO, Jeroen H. Mol, is zeer tevreden met de toetreding van de eerste start-up tot de Duitse GorillaParkvestiging in München: "PICAR introduceert de nieuwe generatie
spraakherkenningstechnologie die de relatie tussen mens en machine fundamenteel verandert. Wij zijn bijzonder verheugd dat wij betrokken zijn bij dit baanbrekende werk van het ervaren team van visionairs dat de basis heeft gelegd voor de verandering van de wijze waarop de wereld communiceert."

Verschillende private investeerders hebben hun vertrouwen in het idee en het team onderstreept door hun mede-financiering in PICAR. Tevens ondersteunen zij het team met hun netwerken en contacten in de Duitse markt.

PICAR, winnaar van de tweede prijs van de in 2000 gehouden Munich Business Plan Competition, heeft zich bij GorillaPark aangesloten om toegang te krijgen tot een ervaren executive team dat niet alleen actief betrokken zal zijn bij het dagelijks coachen van PICAR, maar ook zal helpen met het opbouwen van een strategisch netwerk.

CEO, Dirk Goldbeck : "Het toetreden tot GorillaPark stelt ons in staat om de snelle ontwikkeling van ons product te continueren. Wij krijgen toegang tot relevante strategische spelers op de markt en daardoor de kans om snel uit te breiden in Europa en daarbuiten. De synergie met GorillaPark zorgt voor ongeëvenaarde steun voor onze groei en ons succes."

Over GorillaPark: Van Idee tot Beursgang®
GorillaPark, opgericht in 1999, is een toonaangevende pan-Europese high-tech accelerator en incubator voor high-tech ondernemers die Internetbedrijven willen starten en snel willen doorgroeien tot internationale topondernemingen. GorillaPark heeft kantoren in Amsterdam, Londen, Parijs, München, Stockholm en Silicon Valley, Verenigde Staten en is bezig met toekomstige vestigingen in andere Europese technologiecentra. GorillaPark begeleidt, ondersteunt en versterkt startende bedrijven door een exclusief team van zeer ervaren ondernemers beschikbaar te stellen naast ultramoderne faciliteiten, een innovatieve infrastructuur, aandelenkapitaal en het rigoureuze procesgeoriënteerde Eight Steps to IPO® acceleratiemodel met het doel om succesvolle investeringen te versnellen van "Idee tot Beursgang" binnen twee jaar. GorillaPark ondersteunt nu de start-upbedrijven: //hot.orange.com, SwapitShop, Mobile Commerce, Pharmeon, Distractions, WebPerform, Yellowtrack, Nerve Wireless, Exaide, Moonshake Technologies, Vibrant Media, Barbadosoft, PushLoop, Cloudlink en PICAR en oriënteert zich nog op verschillende andere bedrijven.




Noot voor de redactie (