Afzender: businessacademie@nedex.de

Contactpersoon: Miriam Cornelissen

Seminar "Incasseren van vorderingen in Duitsland"

Datum: 26.04.2001

Seminar
Incasseren van vorderingen in Duitsland

Inleiding:
De fundamentele verschillen tussen het Duitse en Nederlandse rechtsstelsel op het gebied van het incasseren van vorderingen zijn dikwijls onbekend of worden onderschat.

Terwijl het Nederlandse stelsel uitgaat van crediteurenbescherming (dus de leverancier beschermt), staat in het Duitse stelsel de debiteurenbescherming (dus de bescherming van de afnemer) voorop. Dit verschil leidt ertoe dat snelle incassomiddelen zoals het conservatoir (derden)beslag of het incasso kortgeding in Duitsland (zo goed als) nooit kunnen worden gebruikt.

Dit seminar behandelt alle belangrijke aandachtspunten en verschillen op het gebied van het incasseren van vorderingen in Duitsland. Na afloop weet u op welke punten uw creditmanagement aanpak gewijzigd dient te worden om succesvol te zijn bij Duitse debiteuren.

De volgende aspecten worden behandeld:


* Aanmaning naar Duits recht,

* Opeisbaarheid van een vordering,

* Buitengerechtelijke incasso,

* Gerechtelijke incasso,

* Bevel tot betaling,

* Beslaglegging,

* Bodemprocedure,

* Dwangmatige executie,

* Snelle procedure bij cheque en wissel.

Spreker:
Peter Strick, Anwaltskanzlei Strick
Agenda
Incasseren van vorderingen in Duitsland

Datum: 26 april 2001 te Kleve
12:30 uur Ontvangst van de deelnemers met driegangen-diner 13:30 uur Opening door de dagvoorzitter
13:40 uur Begin Seminar
15:00 uur Koffiepauze
15:15 uur Vervolg Seminar
16:30 uur Afsluiting en vragenronde
16:45 uur Informele borrel

Locatie:
De seminars worden gehouden in het Dienstleistungszentrum Poort van Duitsland-Poort van Holland, Siemensstraße 31 te Kleve (op 20 km afstand van Nijmegen). Parkeren is gratis.

Kosten:
¤ 225,00 / DM 440,00 per persoon. De bedragen zijn inclusief documentatiemateriaal, maaltijd en consumpties, echter exclusief Duitse "Mehrwertsteuer". Na ontvangst van de factuur dienen betalingen uiterlijk twee weken voor de dag van het desbetreffende seminar te zijn voldaan.

Kortingsregeling:
Bij aanmelding voor drie of meer seminars en/of workshops in één keer geldt een kortingsregeling van 10%. De kortingsregeling van 10% geldt ook voor leden van de organisaties die de Nederlands Duitse Businessacademie ondersteunen. (zie hiervoor onze internetsite: www.businessacademie.de)

Vragen:
Heeft u nog vragen, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze medewerkers, tel.: 0049 2821 77570 of businessacademie@nedex.de

Nederlands Duitse Businessacademie

Siemensstr. 31

47533

Kleve

Telefoon: 0049-2821-77570