Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



ZAP LAB

experiment in het Gaslab


Spoken word, strips, cabaret en muziek. We gaan zappen tussen het woord, het beeld en de lach. Weg met de katheder, de ingetogen kuch en de onverbiddelijke stilte. Literatuur mag weer leuk zijn, poëzie is performance, het woord is muzikaal en brutaal.
Gastheer van vanavond is Joep Keij, student werktuigbouwkunde en cabaretier. DJ Ernesto MoSex zorgt voor de juiste vibes.

Albertina Soepboer (31) maakt poëzie. Het lichaam, erotiek, geweld, seks, vrouwelijkheid en mythe zijn thema' s die haar bundel 'De hengstenvrouw' tekenen. Met woorden transformeert en kleurt zij de werkelijkheid. Kniel, steek je hoofd in een chemisch toilet, sta op, draai om en kijk de wereld in. Geen yin yang, Doctor Love of euro, maar het indigo in de maan. Laat je verleiden.
Barbara Stok (30) is drummer en stripmaker. In 1999 werd haar boek 'Barbaraal tot op het bot' genomineerd voor beste Nederlandse stripboek. Barbara's strips gaan over haar zelf en de dingen die ze meemaakt. Je krijgt het gevoel stiekem door het sleutel gat te gluren: naar haar leven, haar kamer, haar bed, haar gedachten.

Esther Gerritsen (28) schreef theaterteksten voor o.a. Toneelgroep Amsterdam en het Gasthuis. Vorig jaar maakte zij haar prozadebuut met 'Bevoorrecht bewustzijn', een verhalenbundel. Haar personages worstelen met hun 'menselijke eigenschappen' en verzetten zich tegen de vanzelfsprekendheid waarmee alles betekenis krijgt. Esther Gerritsen is doortastend, scherp en komisch.

Het cabaretduo Alkemade&Bloemen won in 2000 iovertuigend het 14e Groningen Studenten Cabaret Festival. Hun programma is een humorvolle hutspot van cabaret, slapstick en absurdisme, met Leo A. in de personage van een aandoenlijke tragische clown en Roel B. als een perfecte zelfgenoegzame aangever. Als je deze studenten 1 minuut hebt gezien, weet je het zeker: beide heren zijn een belofte voor de toekomst!

Om zeker te zijn van een plaats, is het aan te raden om gratis toegangskaarten (max. 4 p.p.) af te halen bij Bureau Studium Generale, Auditorium 2.02.



Donderdag 26 april
Zaplab
Gaslab
20.30 uur