Congres Gezonde Wijken

Gezondheid bevorderen is meer dan het wegwerken van ziekten. Het is niet de zaak van de Gezondheidszorg alleen. Het bevorderen van het algeheel lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden kan alleen vorm krijgen door de betrokkenheid en de inzet van diverse sectoren.
Belangrijk voor het succesvol werken aan Gezondheidsbevordering is bovendien dat de doelgroep betrokken is bij de diagnose van de problemen en bij de opzet en de uitwerking van de interventie. Hoewel deze aanpak logisch is, en theoretisch succesvol, zijn er zeer veel vragen over de aanpak, de methoden, de kansen en de valkuilen. Wat valt er te leren van ervaringen elders?
Welke kennis uit, bijvoorbeeld, het opbouwwerk is nuttig voor deze aanpak?
Hoe worden deze projecten in de praktijk uitgevoerd? Het Congres in Rotterdam wil graag met u deze vragen doorpraten. Het programma heeft een sterke nadruk op de praktische aanpak. Daarom zal ook een belangrijk deel van het congres in enige Rotterdamse wijken plaatsvinden.

Het algemene programma ziet er als volgt uit:
10.00 uur: plenaire inleidingen (in De Doelen, vlakbij Rotterdam CS) Middag: bussen rijden naar 4 Rotterdamse deelgemeenten. U kiest voor 1 deelgemeente en, na een multiculturele lunch, krijgt u een presentatie van een 4-tal locale projecten.
17.00 uur: na een snel buffet is er een afrondende presentatie van de projecten in de deelgemeenten.
Daarna speelt het Rotterdams Wijktheater de avant-première van een stuk over Gezondheid in de Wijk.
19.00 uur: afsluitend netwerk-diner (om na te praten)
20.30 einde

U kunt zich aanmelden bij het VNG congresbureau cs@vng.nl Kosten: f. 150,-- all in.
Voor informatie kunt u de Rotterdamse GGD mailen via de knop Reactie. Wij hopen op uw aanwezigheid.