Kamer van Koophandel Rotterdam


Rotterdam, een ondernemende stad om trots op te zijn

Voorafgaand aan de uitreiking van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2001 op 26 april 2001 zal om 16.30 uur de voorzitter van de kamer van koophandel zijn jaarrede met bovengenoemde titel, uit spreken.

De rede bevat drie onderdelen:
Onder het motto "ondernemen is een feest" staat de heer Van Caldenborgh stil bij de specifieke eigenschappen van de genomineerde bedrijven voor de Rotterdamse Ondernemers Prijs en die van de andere Ondernemersprijzen in het kamergebied. De dynamiek van ondernemend Rotterdam en de regio wordt ook gestaafd met cijfers uit de KvK Mutatiebalans 2000 over startende ondernemers in het kamer gebied.

Het tweede thema gaat over de veranderingen in de stad Rotterdam: "the skyline is the limit". Wat is er gerealiseerd in de afgelopen periode en welke veranderingen staan er nog op stapel. Het zijn van het "multimodale knooppunt van 3 knooppunten" (goederen, personen en informatie), zeker met een vernieuwd Centraal Station, vormt een uitgelezen kans voor nog verdere ontwikkeling van de regionale economie.

Tot slot wees de voorzitter op de aanstaande verhuizing van de kamer naar het nieuwe kantoor Rotterdam aan de Blaak nummer 40. Door de toepassing van de laatste informatie en communicatie technologie gaat de kamer definitief het "post-papieren tijdperk" in. Vanaf eind dit jaar zal de kamer zo goed als volledig "gedigitaliseerd" zijn. De kamer wil daar, samen met Syntens, vanaf de opening groepen ondernemers de mogelijkheden van het nieuwe kantoorconcept tonen.

De integrale tekst van de jaarrede kunt u vanaf 16.00 uur bekijken en downloaden op onze site. De bijbehorende illustraties ziet u hier. Het gepresenteerde jaarverslag over 2000 en het activiteietnplan voor 2001 kunt u ook hier gratis bestellen.

Voor nadere informatie: Kees Vrijdag, Manager Communicatie, tel. 010-405 78 01