Hilversum, 26 april 2001

Whizzdom B.V. en e-Tel Solutions sluiten een wereldwijde joint-venture

Whizzdom - een leidinggevende web-based solutions provider - is een joint-venture aangegaan met technologie organisatie e-Tel Solutions.

Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om de knowhow van beide bedrijven te bundelen en zodoende nieuwe hoogwaardige technologische oplossingen te creëren voor organisaties die geavanceerde e-learning systemen en verschillende web-based applicatiesoftware willen implementeren.

"Voor Whizzdom is dit een belangrijke ontwikkeling ter versteviging en continuering van onze marktpositie", aldus Joggie Taute, CEO Whizzdom B.V. "Een bedrijf als e-Tel Solutions met een dermate specialistische technische kennis, is een perfecte aanvulling op ons bedrijf om nog completere producten te leveren".

Whizzdom brengt haar commerciële expertise in en draagt binnen deze nieuwe samenwerking zorg voor de complete branding en distributie van de nieuwe producten. Daarentegen brengt e-Tel Solutions haar specifieke technische kennis in. Als eerste gezamenlijke actie is tot doel gesteld om het Structured Online Review System "InSight" aan het Whizzdom LMS (Learning Management System) toe te voegen. Dit concept maakt het mogelijk om snel, goedkoop en automatisch de complete administratie bij te houden van verschillende leermodules. Het is gebaseerd op de populaire 360° Review methode, dat inmiddels wereldwijd door vele bedrijven gebruikt wordt als een mogelijkheid tot het verzamelen en analyseren van data met meerdere toepassingen.

"e-Tel Solutions stelt zich als doel om toegevoegde waarde te leveren aan het 'gehele leerproces' door gebruik te maken van state-of-the-art technologie, om zo aanzienlijk meer gemotiveerde studenten te verkrijgen tegen lagere kosten. Het gaat om de didactische impact van de combinatie van e-learning en docenten met groepen leerlingen", aldus Helmbold (CEO e-Tel Solutions).

Whizzdom is een leidinggevende, Nederlandse web-based solutions provider met producten als Learning Management System (LMS), Knowledge Management System (KMS) en Assessment & Survey.
Met succes zijn systemen onder andere geïmplementeerd bij de Universiteit Nijenrode, Oxford University, Templeton College, ISS, IP GlobalNet, Ingenio, Info Opleiders, Creyf's Group (met partijen zoals Schoevers Bedrijfsopleidingen en Content Uitzendbureau), Bloemenveiling Aalsmeer, Bank Nederlandse Gemeenten, Loyens & Loeff en diverse Ministeries.

e-Tel Solutions is een technologie bedrijf uit Zuid Afrika dat opereert vanuit de filosofie dat technologische ontwikkelingen dienen om het leven te verrijken. e-Tel Solutions is een dynamische organisatie dat sinds 1997 innoveert en pioniert op het gebied van e-learning en learning management systemen. Inmiddels is de technologie van e-Tel Solutions wereldwijd bij opdrachtgevers in verschillende branches geïmplementeerd.