Akzo Nobel

Aandeelhouders Akzo Nobel keuren dividend goed

Arnhem, 26 april 2001. De aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. hebben heden het dividendvoorstel van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2000 goedgekeurd.

Akzo Nobel zal over 2000 een dividend uitkeren van EUR 1,20 (1999: EUR 1,00) per gewoon aandeel. Van dit dividend is reeds EUR 0,30 uitbetaald als interim-dividend in november 2000. Het slotdividend bedraagt dus EUR 0,90 per aandeel. Dit resulteert in een dividenduitkering van EUR 343 mln, hetgeen neerkomt op een uitkeringspercentage van 36% van het nettoresultaat exclusief buitengewone en incidentele resultaten.

Het slotdividend zal vanaf 14 mei 2001 betaalbaar worden gesteld. De aandelen Akzo Nobel zullen op de eerste handelsdag na 27 april 2001 ex-dividend worden verhandeld op Euronext Amsterdam.

Mutaties Raad van Commissarissen

Op de vergadering van vandaag hebben de aandeelhouders ingestemd met het voorstel om het aantal leden van de Raad van Commissarissen van tien tot negen te verminderen.

Ir. F. H. Fentener van Vlissingen en A. E. Cohen, die volgens rooster aftraden, werden beiden herbenoemd.

Dr. J.G.A. Gandois is na een periode van twaalf jaar in de Raad van Commissarissen teruggetreden wegens het bereiken van de daartoe gestelde leeftijd. Tijdens de vergadering sprak de Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jhr. Mr. A.A. Loudon, namens de onderneming zijn grote waardering uit voor de uitstekende diensten die de heer Gandois Akzo Nobel gedurende al die jaren heeft bewezen.
- - -