Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van donderdag
16:59 donderdag 26 april 2001

Martin Panman 06-51611628

Diefstal uit woning
MEPPEL. Vannacht is er ingebroken in een woning aan de Riouwstraat in Meppel. Uit de woning verdwenen o.a. sierraden en een mobile telefoon. De 29 jarige bewoonster deed aangifte.

Honden bijten konijnen dood
BOVENSMILDE. Door twee honden werd vanmorgen het konijnenhok van een familie aan de Mr. Weijerstraat opengebroken. Twee konijnen werden dood gebeten en lagen in de tuin. De honden, zwart en bruin (ras onbekend) konden gevangen worden en werden opgesloten in de garage. Later werden ze opgehaald door de dierenambulance. Een onderzoek naar de eigenaar wordt ingesteld.

Aquaplaning
ASSEN. Vanmorgen tijdens een regenbui gebeurde er een ongeval op de A28 terhoogte van de afslag Assen Zuid. Vermoedelijk door aquaplaning, verloor een 31 jarige bestuurder uit Assen de macht over het stuur. De auto schoof over de vangrail, reed het talud af en kwam in bomen en struiken tot stilstand. De auto werd zwaar beschadigd. De bestuurder werd slechts licht gewond.

Vrachtauto vast
MEPPEL. Op de Ir. C.F. Bekinkbaan kreeg een vrachtwagen, trekker met oplegger pech, waardoor hij niet meer vooruit of achteruit wilde. Er ontstond een gevaarlijke situatie, omdat andere automobilisten de vreemdste capriolen uithaalden om de vrachtauto voor bij te komen. Nadat de politie een uur het verkeergeregeld had, kwam een monteur om het probleem te verhelpen. Dit duurde nog ongeveer een uur. Inmiddels hadden de politiemensen de jaszakken vol met water. Toen bleek dat de auto niet direct te repareren was, werd besloten het geheel af te laten slepen. Door fillevorming ontstond er nog een aanrijding, waarbij vijf auto betrokken waren.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe