Werkconferentie KNMG district Groningen
'Medische zorg en artsenplanning in 2010'

26 april 2001

Het Capaciteitsorgaan voor medische en tandheelkundige opleidingen (kortweg: Capaciteitsorgaan) adviseert onze Minister van VWS over instroom in de medische beroepsopleidingen. Het Capaciteitsorgaan voorspelt dat een zeer forse toename van de huidige instroom van geneeskunde studenten noodzakelijk zal zijn om het verwachte artsentekort op te vangen. Indien het rekenmodel van het Capaciteits-orgaan gebaseerd is op juiste aannames, kan dit voor praktiserende artsen tot gevolg hebben dat ze de komende 10 jaar harder moeten werken om gaten in de zorg op te vullen.

Workshops
In drie workshops wordt tijdens de werkconferentie aan de hand van stellingen verder gediscussieerd over de onderstaande onderwerpen:
1. Delegeren van artsenwerk?

2. Winst te behalen uit stroomlijnen van de opleidingen?
3. ICT ten dienste of tot last van de arts?
Bij inschrijving kunt u zich opgeven voor één van de drie workshops. Accreditatie voor deze conferentie is aangevraagd.

Wanneer en waar?
Het programma begint om 13.30 uur en eindigt om 17.30 uur met een borrel. Locatie: Blauwe Zaal van het Academisch Ziekenhuis Groningen

Kosten
Voor leden en niet-leden KNMG fl. 50,-. Voor studenten fl. 20,-. Deelname is gratis voor studenten indien ze lid worden van de KNMG.

Convocaat aanvragen
Bij Marianne Eenkhoorn, telefoonnummer (030) 28 23 204 of per e-mail m.eenkhoorn@fed.knmg.nl

Meer informatie
Voor vragen kunt u terecht bij de KNMG Conference Unit, Marja de Kruijff, telefoonnummer 030 - 28 23 391 of per e-mail m.de.kruijff@fed.knmg.nl

Online aanmelden
U kunt zich via het online formulier aanmelden voor de conferentie.


© copyright KNMG 2001