Politiebericht Friesland: Friesland 26-04-2001 Politieberichten van 26/4 07.00 tot 13.00 uur

Leeuwarden: woninginbraak
In een woning aan de Vinkstraat werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Door een deur te forceren kwam men de woning binnen, waarna men onder meer twee mobiele telefoons, bankpasjes, een video- en een fotocamera wegnam. De 33-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: mishandeling
Een 15-jarige inwoner van Leeuwarden is donderdag om 06.20 uur door een nog onbekende man mishandeld. Het slachtoffer werd op de Cammighaburg zonder enige aanleiding door de man van zijn fiets geduwd. Toen hij daar een opmerking over maakte pakte de man het slachtoffer bij de hals en bedreigde hem. Daarna liep de man weg. Het slachtoffer hield aan het voorval een pijnlijke knie en voet over en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Het signalement van de man luidt: ongeveer 1.80 meter, vrij lang en een vrij breed postuur en kort haar. De man had een donkere hond bij zich, die wat weg had van een Dobberman.

Bontebok: eenzijdig ongeval met letsel
Donderdag vond om 09:45 uur op de Eerste Compagnonsweg een eenzijdig ongeval plaats, waarbij een 22-jarige automobiliste uit Jubbega gewond raakte. De vrouw was met de wielen van haar auto in de berm terecht, waarna ze door een te sterke correctie tegen een aan de linkerkant van de weg staande boom botste. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272