PERSBERICHT
Psion actief in de zorgsector
Psion breidt haar activiteiten uit in de corporate markt

Hoofddorp, 26 april 2001 - Psion Nederland zet 850 Psion Revo palmtop computers in bij Thuiszorgorganisatie Groot Rijnland. Hiermee voorziet Psion, in samenwerking met Elmo Automatisering, in de vraag van Thuiszorg Groot Rijnland voor het automatisch verwerken van de uren in een centraal informatiesysteem. Met dit project versterkt Psion wederom haar vooraanstaande rol als aanbieder van corporate totaaloplossingen. Psion verwacht dat de helft van de totale palmtop computer omzet dit jaar voortkomt uit corporate projecten.

Thuiszorg Groot Rijnland is verplicht de verrichte cliëntbezoeken en de uitgevoerde handelingen waarheidsgetrouw vast te leggen en het resultaat aan te leveren aan het Centraal Administratie Kantoor. De hoogte van de inkomsten van de thuiszorgorganisatie is afhankelijk van het aantal uren. Het gebruik van de Psion Revo palmtop computer zorgt voor geautomatiseerde urenregistratie. De Psion Revo in combinatie met het softwareprogramma CareTimer van Elmo Automatisering, zorgen voor het automatisch verwerken van de uren in een centraal informatiesysteem.

De Psion Revo is een palmtop computer heeft een gewicht van 200 gram en is eenvoudig te bedienen. In de Psion zijn de actuele cliënt-, indicatie- en productgegevens vanuit het thuiszorg informatiesysteem geëxporteerd. De thuiszorgmedewerker heeft de gegevens bij zich en kan tijdens het werk per cliënt op eenvoudige en snelle wijze de verrichte werkzaamheden en de daaraan gekoppelde tijd, middels de in de Revo ingebouwde klok, automatisch laten vastleggen. Het programma controleert de begin- en eindtijd van activiteiten op geldigheid. De investering in de 850 machines inclusief de software wordt terugverdiend door de tijdsbesparing die deze werkwijze met zich mee brengt. Een grotere efficiëntie is het gevolg.

'De zorgmedewerker heeft cliëntgegevens, werktijden en verrichtingen direct op de Psion Revo beschikbaar en kan deze snel en gemakkelijk ter plekke vastleggen', vertelt Murat Yakali, Business Development Manager Psion Nederland BV. 'Zodra de Revo met de PC op het kantoor wordt verbonden, worden automatisch de cliëntgegevens en urenregistratiegegevens overgezet op de Revo. Naast CareTimer kan de zorgverlener ook gebruik maken van de andere handige applicaties op de Psion. Zo beschikt de Psion onder andere over een overzichtelijke agenda en adresboek.'

Thuiszorg Groot Rijnland wil mensen thuis een zelfstandig en zo volwaardig mogelijk leven laten leiden. Als dat tijdelijk niet meer gaat, biedt Thuiszorg Groot Rijnland op basis van indicatie, praktische en deskundige hulp en zorg. Zoals bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, (specialistische) verzorging en verpleging, jeugdgezondheidszorg en het lenen, huren of kopen van verpleegartikelen en hulpmiddelen.

ELMO Automatisering is gespecialiseerd in het ontwikkelen, leveren en implementeren van mobiele oplossingen voor planning en registratie. Met het product CareTimer is ELMO Automatisering markleider op het gebied van tijdregistratiesystemen middels een palmtop in de thuiszorg. Voor informatie: tel. 0348 - 41 71 44, e-mail: info@elmo-automatisering.nl.

Psion Nederland B.V. distribueert handheld- en palmtop computers, programmatuur en datacommunicatieproducten. Het bedrijf is opgericht in 1989 en is een 100% dochteronderneming van het Engelse Psion PLC. Psion biedt totaaloplossingen op het gebied van mobile computing voor zowel particulieren als bedrijven, waarbij mobiel internet een belangrijke rol speelt. De Psion producten worden verkocht via een uitgebreid netwerk van retailers, dealers, distributeurs en VAR's. Voor meer informatie: www.psion.nl.