Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 26-04-2001 Persbericht district Den Bosch

RIJDEN TIJDENS ONTZEGGING RIJBEVOEGDHEID (s-Hertogenbosch)

Een 30-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch bleek bij controle op het Emmaplein in zijn woonplaats niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De rijbevoegdheid van de man was hem bij rechterlijke uitspraak ontzegd ten gevolge van het herhaaldelijk rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

DOORGEREDEN NA VERKEERSONGEVAL (Kruisstraat)

Woensdagavond vond er een aanrijding plaats op de Vliertwijksestraat in Kruisstraat. Getui-gen hadden gezien dat er een zwarte personenauto van het merk Volkswagen Golf met hoge snelheid door een bocht reed. De bestuurder verloor de controle over het voertuig en kwam tegen een boom tot stilstand. Een passagier stapte uit en liep weg. De bestuurder zag nog kans om een korte afstand met de auto door te rijden. Ook hij stapte daarna uit en rende weg. De auto is diezelfde avond in Rosmalen gestolen.

FLESSENTREKKERIJ (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had in een restaurant twee biertjes en een bor-rel gedronken en kon deze niet betalen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de man door geheel Nederland vele malen voor soortgelijke gevallen van flessentrekkerij was gear-resteerd. De man is op het politiebureau gehoord en later op de avond in vrijheid gesteld.

DIEFSTAL COMPUTERONDERDELEN (s-Hertogenbosch)

Bij een inbraak in een bedrijf aan het Sterrenbeeld in s-Hertogenbosch is afgelopen nacht een onbekende hoeveelheid computeronderdelen gestolen. De daders hebben met een slijp-apparaat een rolluik geforceerd.

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Donderdag tussen 10.00 uur en 13.15 uur is vanaf de Prins Bernhardstraat in s-Hertogenbosch een zilvergrijze bestelauto van het merk Hyundai, type H100 en voorzien van het kenteken 53-VR-XL gestolen.

DIEFSTAL AANHANGWAGEN (Elshout)

Vanaf een terrein aan de dOultremontweg in Elshout is in de nacht van woensdag op don-derdag een open tweeassige aanhangwagen van het merk Anssens gestolen.

BEDREIGING MET OP VUURWAPEN GELIJKEND VOORWERP (s-Hertogenbosch)

Een 21-jarige inwoner van s-Hertogenbosch meldde zich bij de spoorwegpolitie met de mededeling dat hij vanmorgen was geconfronteerd met een automobilist die met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gedreigd zou hebben. De melder is nader door de politie gehoord en verklaarde dat hij in de bushalte aan de Romptertsebaan ter hoogte van de Rom-pertstate met nog een zes-of zevental personen op de bus stond te wachten. De bestuurder van een rode personenauto van het merk Mazda, welke auto aan de voorzijde niet was voor-zien van een kentekenplaat stopte en richtte het voorwerp op de wachtende. Vervolgens richtte de onbekende bestuurder het pistool op zijn eigen hoofd en reed daarna weg. Verdere gegevens van de bestuurder en de auto zijn niet bekend geworden. Andere personen hebben zich bij de politie evenmin gemeld.

VERKEERSWEEK ZUID (s-Hertogenbosch)

25-04-2001

Bromfietscontrole

Woensdag is er op de Zuiderparkweg in s-Hertogenbosch een bromfietscontrole gehouden. Er zijn tussen 13.30 uur en 15.00 uur twintig bromfietsers gecontroleerd. In dertien gevallen is de bestuurder bekeurd. Vijf bromfietsen hadden een te hoog motorvermogen, drie bestuur-ders hadden geen bromfietscertificaat, drie hadden geen verzekeringsbewijs bij en twee re-den er zonder helm.

Controle draagplicht autogordel

Tussen 09.15 en 11.30 uur is er op de Pettelaarseweg thv het Sweelinckplein gecontroleerd op de draagplicht van autogordels. Er zijn vierentwintig bekeuring uitgeschreven. 26-04-2001

Snelheidscontrole

Donderdagmorgen tussen 08.30 en 10.00 uur is er op de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch een snelheidscontrole gehouden. Vier automobilisten zijn bekeurd omdat zij sneller reden dan 50 kilometer per uur.

Op de Van Veldekekade zijn tussen 10.30 uur en 12.00 uur zestien bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die harder reden dan 50 kilometer per uur.

Bromfietscontrole

Tussen 07.30 uur en 10.00 uur vond een bromfietscontrole plaats op de Zuiderparkweg. Daarbij is een bromfiets uit het verkeer genomen omdat deze in erbarmelijke staat van on-derhoud verkeerde Tegen vier bestuurders is proces-verbaal opgemaakt omdat het motor-vermogen te hoog was.

Rood licht controle

Tussen 07.45 uur en 08.30 uur is er gecontroleerd op de kruising Gestelsweg/Pettelaarseweg. Er reed niemand door het rode licht. Ook andere strafbare feiten zijn op en rond deze krui-sing niet geconstateerd.

CONTROLE VREEMDELINGENWETGEVING EN PROSTITUTIE

(s-Hertogenbosch)

Donderdagavond heeft de dienst vreemdelingzaken van de politie in samenwerking met re-chercheurs van de afdeling zedenzaken van het politiedistrict Den Bosch een zevental in-richtingen waar prostitutie bedreven wordt gecontroleerd. In een inrichting aan de Graafse-baan in Rosmalen is een vermoedelijk 28-jarige vrouw uit Sierra Leone aangehouden. Zij was in het bezit van een vervalst Nederlands verblijfsdocument. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt waarna zij in vreemdelingenbewaring is gesteld. Er is een uitzettingspro-cedure op gang gebracht.

Bij alle andere inrichtingen zijn geen bijzonderheden vastgesteld.