Politiebericht Brabant-Noord: Uden 26-04-2001
Persbericht district De Leygraaf

TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING

Bij een aanrijding woensdagmiddag op de A50 in Schaijk zijn twee personen gewond ge-raakt. Het ongeval ontstond toen in een moment van onoplettendheid de 23-jarige bestuurder van een busje, afkomstig uit Boxmeer, de achterkant van een auto raakte die bestuurd werd door een 67-jarige man uit Weurt. Deze laatste sloeg door de aanrijding met zijn auto over de kop en belandde in een sloot. De man uit Weurt, evenals zijn 68-jarige echtgenote, zijn met diverse verwondingen overgebracht naar het Canisius Ziekenhuis in Nijmegen.

Beide voertuigen liepen schade op, evenals de auto van een 50-jarige man uit Huissen, die glasschade opliep.

TELEFOONS WEG

Een inwoner van Uden deed aangifte van diefstal. In de nacht van woensdag op donderdag werd een ruit vernield van zijn garage aan de Kraaienweg in Uden. Een attente getuige, die het glasgerinkel hoorde, waarschuwde de Udenaar. Deze constateerde dat er een poging was gedaan zijn bromscooter te stelen. Het voertuig was verplaatst, maar kennelijk heeft de dief zich ontdekt gevoeld. Wel bleek later dat uit de auto van de getuige twee mobiele telefoons waren weggenomen.

VERWARDE MAN AANGEHOUDEN

De politie heeft afgelopen nacht op de Prof.Oudstraat in Veghel een 39-jarige man uit die plaats aangehouden. Na een verzoek om hulp van buurtbewoners troffen agenten rond 04.15 uur op de galerij van de woning een enorme ravage aan. Een televisie, koffiezet-apparataat, bloembakken en andere huishoudelijke artikelen maakten deel uit van de huisraad die door de verdachte op de galerij was gegooid. Tijdens zijn verhoor verklaarde de man een verschil van mening te hebben gehad met zijn buurman. Hij wond zich daar heel erg over op en de gooi- en smijtpartij was daarvan een gevolg. Vanmorgen weer in vrijheid gesteld

DURE MACHINE GESTOLEN

Tussen woensdagmiddag en donderdagmorgen is op de Rooseveltlaan in Veghel een graaf-machine gestolen. De afgesloten machine, merk Leibherr, stond op een bouwterrein. De graafmachine is f.60.000,-- waard.

ILLEGALE VREEMDELINGEN AANGEHOUDEN

Bij een vreemdelingencontrole in een bedrijf aan de N.C.B.Laan in Veghel zijn woensdag acht personen aangehouden. Na onderzoek naar de identiteit van de acht werknemers bleek dat vier van hen illegaal in Nederland verbleven. Deze personen, mannen afkomstig uit Ni-geria, Algerije en Burkina Faso, zijn in vreemdelingenbewaring gesteld. Drie mannelijke verdachten bleken asielzoeker te zijn en gerechtigd in Nederland in afwachting van een be-slissing. Een 16-jarig meisje uit Sierra Leone ten slotte kreeg de verplichting zich te melden bij de Vreemdelingendienst in Arnhem. Ook zij zit nog in een asielprocedure.