Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 26-04-2001 Persberichten district Kerkrade
Donderdag 26 april 2001- 12.30 uur

Simpelveld; moeder met dochter op dievenpad
Door personeel van een winkel aan de Markt in Simpelveld werden woensdag 25 april om 16.35 een 28-jarige vrouw en haar 9-jarig dochtertje uit Heerlen op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De moeder bleek diverse goederen uit de rekken gepakt te hebben en had die verstopt in de rugzak welke haar kind had omhangen en in een tas. In totaal werd voor f. 309,67 buit gemaakt. Tegen de moeder is proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; aangehouden voor belediging
Woensdag 25 april sprak de politie om 19.30 uur enkele jeugdigen aan op de Aan de Schacht in Landgraaf in verband met een overlastmelding. Tijdens het gesprek dat plaats vond, vond een van hen, een 16-jarige knaap uit Landgraaf, het nodig de politie te beledigen. Daarop werd hij direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In verband met snelrecht werd daar contact gezocht met Justitie waarbij beslist werd dat de verdachte zich volgende week woensdag zal moeten verantwoorden voor de rechter in Heerlen. Na het opmaken van een proces-verbaal mocht hij weer naar huis.

Landgraaf; automaat gekraakt
Woensdag 25 april kreeg de politie om 22.00 uur een melding dat in het NS-station aan de Stationsstraat in Landgraaf een automaat gekraakt was. Ter plaatse bleek de snoepautomaat opengebroken te zijn. Met het snoepgoed en een onbekend geldbedrag maakten de daders(s) zich uit de voeten.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)