Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 26-04-2001 Persberichten district Sittard
Donderdag, 26 april 2001

District Sittard

Sittard; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 20.45 uur zag de politie, die doende was op de Sittarderweg in Munstergeleen, een automobilist met hoge snelheid in zijn auto in de richting van een wegversmalling rijden terwijl er ter hoogte daarvan een aan tal fietsers reden en er ook een tegemoetkomende auto aankwam die hij voorrang moest verlenen. De automobilist maakte een forse noodstop / remde fors en wist daarbij de tegemoetkomende auto te ontwijken. Echter hij reed met zijn auto tegen de verhoging van de wegversmalling, reed enkele verkeersborden omver en kwam uiteindelijk ruim tien meter verderop tot stilstand. Gelukkig is niemand gewond geraakt, echter de auto is vermoedelijk total-loss. De politie heeft in verband met het ernstig in gevaar brengen van de veiligheid op de weg het rijbewijs van de automobilist, een 19-jarige jongeman uit Munstergeleen ingevorderd en maakt proces-verbaal tegen op tegen deze verdachte.

Geleen; ingebroken
Afgelopen woensdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Bollenstraat in Geleen. Inbrekers zijn die dinsdag op woensdagnacht via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben een bankpasje en geld, toaal ruim zeshonderd gulden gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Stein; inbraak
Afgelopen woensdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een cafe aan de Kelderstraat in Stein. De inbrekers zijn die dinsdag op woensdagnacht via een ruit het cafe-pand binnengedrongen en hebben een speelautomaat opengebroken. Met de geldelijke inhoud daarvan zijn ze er vandoor gegaan. Bij de politie is aangifte gedaan.

Beek; dure kaas
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag in het kader van een snelrechtprocedure een 68-jarige man uit Spaubeek bekeurd met een boete van fl. 300,-. Personeel van een winkel in het Makado-winkelcentrum in Beek had de Spaubekenaar die middag betrapt bij diefstal van kaas ter waarde van ruim drie gulden.